Лекар: Яжте яйцата по това време, ако искате да отслабнете

43448
Лекар: Яжте яйцата по това време, ако искате да отслабнете
Снимка: pixabay.com

Яйцата са една от най-здравословните храни заради изобилието от протеини и хранителни вещества в състава им. Oбикновено ги консумираме на закуска. Но консумирани в определени часове са особено полезни за отслабване, най-вече ако се ядат вечер, според руския диетолог д-р Игор Строков. 

"Ако искате да отслабнете, можете да постигнете целта си по-бързо с диета, богата на протеини. Протеинът стимулира метаболизма и освен всичко друго помага за поддържане и изграждане на мускулна маса", казва диетологът Игор Строков.

Яйцето е чудесен източник на протеин. Но консумирано на закуска, то не е най-добрият избор за тези, които се опитват да отслабнат. В зависимост от размера, едно яйце съдържа около шест грама протеин и е по-добре да се консумира вечер.

Яйца за закуска? По-добре не

Повечето от нас са запознати с всички опции за консумацията на тази храна за закуска - твърдо сварени, бъркани или поширани.

Лекар разкри какво ще се случи с тялото ви, ако ядете 3 яйца на ден

За да отслабнете, тази храна трябва да се яде най-вече вечер. От една страна животинските протеини са склонни да се усвояват по-лесно от растителните протеини и следователно трябва да се консумират в по-големи количества вечер, за да се осигури добър нощен сън.

"Тялото се нуждае от много енергия, за да разгради протеините, особено по време на сън. Това стимулира изгарянето на мазнини и вие губите излишните килограми сякаш от само себе си", казва експертът.

Също така тази храна ще ви помогне да спите по-добре. Голямото количество протеин в нея гарантира, че нивата на кръвната ви захар няма да варират. Това води до по-дълбок и спокоен сън.

Лекарят допълва, че напълно незаслужено тази храна има славата на средство за повишаване на холестерола. Той пояснява, че нивата на холестерола често се повишават, защото яйцето в повечето случаи се комбинира с нездравословни храни, а те от своя страна повишават нивата на липидите.

"Ако сте здрави, можете спокойно да ядете до шест яйца на седмица. Например, ако готвите омлет, може да го консумирате два пъти седмично вечер, без това да навреди на здравето ви. 

Още: Яжте пържените яйца с това и ще отслабнете по-бързо

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Тази евтина напитка пречиства кръвта от високата захар

Това е най-важният витамин за диабетиците

Сирене за отслабване - как е правилно да се яде

Симптомите, които показват проблеми с жлъчката

Как изтощителните тренировки и претренирането влияят на имунитета?

Това кафе вдига холестерола

Хлорофил в организма: Какво трябва да знаем и за какво да внимаваме

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com