Яжте пържените яйца с това и ще отслабнете по-бързо

57927
Яжте пържените яйца с това и ще отслабнете по-бързо
Снимка: pixabay.com

Пържените яйца са любимо ястие за закуска на мнозина. Но малко хора знаят, че може да се превърне в отлично средство за отслабване - просто трябва да ги приготвите правилно, добавяйки подходящите съставки към тях. По-точно трябва да добавите само един продукт към бърканите яйца.

Лют чили сос или смлян червен пипер - това е тайната. За две яйца е достатъчно половин чаена лъжичка от избраната подправка. С такава закуска килограмите ви ще изчезнат 2 пъти по-бързо, според професор Ричард Матес.

Яйца за закуска

С тази закуска тялото ще получи необходимия протеин, чувството на глад ще остане потушено за дълго време, а пиперът ще ускори изгарянето на калории. Американски учени от университета Purdue свързват това свойство на подправката с капсаицина, който се съдържа в червения пипер. Според тях това вещество стимулира отслабването на молекулярно ниво.

Лекар разкри как е правилно да се ядат яйцата, за да се предпазите от атеросклероза

„Открихме, че яденето на червен пипер помага за контролиране на апетита и изгаряне на повече калории след хранене, особено за тези, които не консумират тази подправка редовно“, казва професорът по хранене Ричард Матес.

Тази закуска засища за дълго време и осигуряват на организма необходимите вещества на организма. Калоричното съдържание на ястието е приблизително 230-300 калории, в зависимост от броя на яйцата и количеството масло - 1 яйце съдържа 60-70 калории.

Холинът, който се съдържа в яйцето, стимулира мозъчната дейност, подобрява паметта, намалява риска от развитие на болестта на Алцхаймер и други мозъчни патологии. Хората, чиито дейности са свързани с високо психическо напрежение, се препоръчва да консумират тази храна поне веднъж седмично.

Яйцето снабдява организма с протеини и аминокиселини - те помагат на човешкото тяло да изгражда мускули.

Продуктът съдържа голямо количество витамин А, който има благоприятен ефект върху здравето на очите и зрението. Този витамин предотвратява развитието на катаракта и късогледство. Освен това коментираното ястие е богато и на други витамини и минерали, полезни за кожата, косата и ноктите.

Жълтъкът съдържа веществото лутеин, антиоксидант, който също е важен за зрението. Голямо количество лутеин се намира в ретината, в зоната на жълтото петно. С възрастта количеството на лутеин намалява, то се дегенерира, зрителната острота намалява. Редовната консумация на бъркани яйца ще помогне за предотвратяване на свързаните с възрастта промени в зрението.

Калцият и фосфорът , съдържащи се в протеиновата част на яйцето, укрепват костите и помагат за предотвратяване на остеопороза. Хората, страдащи от това заболяване, дори се съветват да използват смлени яйчени черупки, тъй като те са богати на тези вещества. Яйчният протеин съдържа и витамин D, който подобрява усвояването на калция и фосфора и участва във важни жизнени процеси на организма.

Още: НЕ яжте тези храни с яйца - вредни са за здравето

Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

7 основни причини за хронични заболявания

Защо ТРЯБВА да ядете шепа кашу всяка вечер?

Еликсири на младостта: 5 най-добри напитки, които е добре да пиете на празен стомах - опитайте сутрин

Кои храни могат да причинят артрит?

Варени яйца - сутрин или вечер е по-добре да се ядат

Това са най-полезните картофи при диабет

Кои храни са най-полезни за сърцето?

6 симптома за инфекция на ухото, които не бива да пренебрегвате

Кога лененото семе може да ни навреди и какви са ползите от консумацията му

Защо се появява сърбеж в гърлото: причини за този неприятен симптом

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com