Лекар: Яжте тези 6 храни и ще запазите талията си тънка до дълбока старост

28798
Лекар: Яжте тези 6 храни и ще запазите талията си тънка до дълбока старост
Снимка: Pexels

На всеки е е известно, че е невъзможно да има стройно тяло и добро здраве, без да се придържа към здравословен режим на хранене. Ежедневната консумация на вредни храни не помага да се отървете от наднорменото тегло и мазнините в корема и бедрата.

"Междувременно и мъжете, и жените мечтаят за красива фигура и тънка талия дори в напреднала възраст. Всичко това може да се постигне без изтощителни диети и тренировки", казва диетологът Марина Сорокина.

"За да може вашето отражение в огледалото винаги да ви радва, трябва да започнете с най-важното - да преразгледате диетата си. На първо място, трябва да премахнете пържени, пикантни, солени храни, както и индустриални сладкиши, алкохол и сладки газирани напитки. Вместо това трябва да се опитате да ядете повече пресни зеленчуци и плодове, натурално месо, а не колбаси", казва лекарят.

Учени: Това са 8-те най-добри храни за сваляне на кръвната захар

Диетологът отбеляза също, че е важно да се увеличи делът на храни, богати на антиоксиданти, витамини и минерали в диетата. Те са основните помощници в борбата за здраво и стройно тяло.

7 храни за тънка талия дори в дълбока старост

Д-р Марина Сорокина изброява продуктите, благодарение на които талията ви винаги ще бъде тънка, а здравето ви ще бъде обект на завист от вашите връстници.
1. Ядки - те са ценен източник на мастни киселини, магнезий, цинк, мед, селен, калий, фосфор, фибри, както и витамини E, A, B₂. Някои от най-здравословните ядки са орехи, бадеми и кашу.

Учени: Това са най-популярните храни, които провокират диабет

2. Яйца - те съдържат много полезни протеини, без които нормалното функциониране на човешкото тяло е невъзможно. За да извлечете максимума от тях, най-добре е яйцата да се варят, а не да се пържат в олио.

3. Авокадо - този плод ще ви помогне не само да отслабнете (с умерена консумация), но и да почистите кръвоносните съдове от холестеролни плаки. Също така авокадото е източник на здравословни мастни киселини, благодарение на които кожата ви ще изглежда свежа и здрава до дълбока старост.

3. Гъби - за предпочитане се горските видове, те съдържат повече антиоксиданти и ценни вещества. Те също така са в състояние да предотвратят развитието на рак и да активират процеса на смилане на храната.

Лекар: Ако ви се ядат тези храни, това може да издава деменция

4. Домати - според диетолога Сорокина, за да си набавите необходимата дневна доза витамини А и С, които са необходими за активиране на хемопоезата ( защита от инфекции и вируси), е достатъчно да ядете поне един домат на ден.

5. Боб - той, както всички бобови растения, има благоприятен ефект върху храносмилателната система и активира метаболизма. 

6. Морков - за хората, които искат да имат красива коса и остро зрение дори в напреднала старост, този зеленчук се препоръчва за ежедневна консумация. Освен това той обещава активен метаболизъм, хидратирана кожа и отлична памет.

6 храни, с които ще забравите за дефицита на калий

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Следете за тези ранни признаци на заболяване на кръвта

Витамини за сърцето: 6 начина да си ги набавите чрез храната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com