Лекар каза какво може да ви се случи, ако белите изгорялата кожа твърде рано

1068
Лекар каза какво може да ви се случи, ако белите изгорялата кожа твърде рано
Снимка: Thinkstock/Guliver

Много от нас просто не могат да устоят да обелят кожата след слънчево изгаряне, когато започне да се лющи. Ако сте забравили да се намажете със слънцезащитен крем и имате лошо слънчево изгаряне, беленето на кожата е логичен и очакван резултат. Обелването на тези кожички обаче никак не е добра идея.

Слънцезащитен крем

Разбира се, профилактиката е по-добра от лечението, така че винаги трябва да сте сигурни, че използвате слънцезащитни продукти, преди да излезете на слънце. Въпреки това рядко използваме цяла бутилка слънцезащитни продукти за едно лято, затова ако се чудите дали все още можете да използвате миналогодишната бутилка. Отговорът е: да, можете. Но е важно да имате предвид няколко неща. Например, трябва да съхранявате въпросната бутилка по специфичен начин: не оставяйте бутилката отворена след употреба и я дръжте винаги на сянка. Също така не забравяйте да съхранявате продукта на хладно и сухо място - далеч от слънцето, през цялата година. Освен това има няколко неща, които трябва да проверите, преди да използвате продукта. Ако мирише странно или текстурата се е променила         , все пак трябва да го изхвърлите. Но ако изглежда добре, определено все още можете да го използвате.

Стар градинар каза как правилно се подрязват доматите през август

Кожни клетки

Ако чоплите люспите от изгоряла кожа от тялото си, рискувате да оставите белези по кожата си. Тя не се лющи с еднаква скорост по цялото тяло, така че това означава, че можете да увредите защитната ѝ бариера, ако я отлепите преждевременно. Освен това този пилинг на кожата ви е естественият механизм на тялото за премахване на мъртвите кожни клетки. Този процес не трябва да се ускорява или прекъсва. Просто го оставете да се случи, така кожата ви ще се възстанови и ще бъде отново гладка, както преди слънчевото изгаряне.

Рак на кожата

Друго нещо, което трябва да запомните: люспите на кожата са много ясен знак, че трябва да се грижите по-усърдно за нея. Можете да гледате на слънчево изгаряне като важно напомняне за следващия път. Надяваме се, че ще си спомните следващия път, защото никой не обича изгарянето. То е болезнено и носи дългосрочни рискове. Например, редовното слънчево изгаряне може в да доведе до неприятна форма на меланом (рак на кожата)? Затова не забравяйте, че използването на слънцезащитен крем е важно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com