Магнитните бури ви покосяват? Ликвидирайте ги с народни хитрини

3734
Магнитните бури ви покосяват? Ликвидирайте ги с народни хитрини

Мрачните периоди с магнитни бури са изпитание за част от от хората. Тук обаче ще откриете абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и в един момент ще ви разкрием начин, по който да узнаете с прецизност кога точно ще се появат магнитни бури.

Как да разберем дали сме под въздействието на магнитните бури?

Не са малко изследванията, които показват, че почти 45 % от хората имат повишена чувствителност към магнитните бури, а в последните десетилетия броят им повишава растежа си. Не всички от тях допускат, че личното неразположение, повишената нервност, крехкият сън, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са породени или подсилени от магнитните бури. При немалко хора различни видове дискомфорт възникват един или два дни преди започването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Но нищо от това не е толкова страшно - със съвсем малки усилия човек може да се адаптира и омекоти реакцията си към магнитната буря, ако изгради разумни навици и правилни стратегии за справяне. Най-хубавото е, че тези навици са адски полезни и ще ви въздействат здравословно така, че не само когато започнат магнитните бури, а винаги в ежедневието да сте в отлично физическо и психическо състояние. Затова тук ще представим всичко, което ви е изключително важно да знаете за магнитните бури и какви стратегии да използвате, за да се сблъскате с победен изход с тях.

Знаете ли дали сте метеочувствителни?

Ако се окаже, че магнитните бури ви влияят лошо, то по всяка вероятност вие принадлежите към хората, които страдат от повишена метеочувствителност. Дори и да е така, това не трябва да предизвиква притеснения - всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора страдат от различни промени в психическото здраве, както и физически дискомфорт, когато има резки климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, тежките жеги или настъпващият студ, слънчевите изригвания им влияят доста повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора в повечето случаи са малко по-чувствителни от другите и притежават по-ранима психика. Понякога им се стоварват болезнени усещания в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Случва им се да не заспиват добре през нощта. Характерна за тях е също по-ниска работоспособност, разсеяност и проблемна концентрация. Субективното усещане за задух е обичайно.

Хроничните заболявания създават проблеми при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - в такъв случай промените във времето имат негативно въздействие върху вас . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват потискаща слабост, проблеми със съня и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво различни изследователи съветват да направите по време на магнитните бури.

Най-добрите стратегии, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Меню за магнитна буря - пригответе следните продукти

С какво ще се храните в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенна важност за тонуса ви. Диетата, която е най-доброто оръжие срещу магнитните бури, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Задължително включете в менюто повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително полезен вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Чудесно оказват влияние на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- Ако обичате да готвите вкъщи, от варивата сега е най-доброто време за боб и леща. Тези варива действат изключително облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: По-добре да е ръжен, защото изобилства витамините от групата Б, които имат мощно въздействие за нервната система. Отстранете от менюто белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Билковата ни аптека винаги е голяма, но тук ще ограничим до основните. Това са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Може дори да си направите микс от няколко билки, които влияят чудесно на здравето.

- Закуската е нещо, което е много важно за вас в този момент . Направете си нещо с булгур. Ако сложите в кашата мляко, постарайте се да е нискомаслено.

- Внимавайте с месото, да се похапва риба.

• Най-важните навици, които да спазвате

По време на магнитните бури не забравяйте да си почивате повече. Спете повече - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, предайте се на лукса на следобедната дрямка.

Разходките са от първостепенна важност, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е от голяма важност разходката да е дълга, но едни ведри 30 минути ще са ви изцяло достатъчни. Ако случайно не ви е до разходка и предпочитате да сте си вкъщи, то една поне пет минутна гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Отстранете пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и твърде солени храни.

По-малко физически натоварвания. Редуцирайте застояването пред телевизора, компютъра и телефона. Изключете ги поне час или два преди да заспите.

Половин таблетка аспирин, освен ако не дразни стомаха ви, ще изиграе допълнителна и благоприятна роля в справянето с проблема с магнитните бури.

Можете да въведете в ежедневните грижи за себе си контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в хигиенните ви навици.

По-хубаво е да намалите поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки са абсолютно забранени. Кофеинът пречи по време на магнитните бури, тъй като едва ли ви е необходима превъзбудата, която предизвиква.

Сложете спирачка за кратко на важните решения и шофирайте внимателно.

Информацията за бурите - ето тук

Навярно сте установили, че в информационните портали е наситено с непрекъснати информации за магнитни бури. За съжаление обаче в тях рядко има доза истина. Всъщност истината е, че има един-единствен метод да се информирате навреме за бурите - намира се на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com