Магнитните бури ви влиият неприятно? Вижте тук дали сте метеозависими - веднага ще ви стане ясно

12710
Магнитните бури ви влиият неприятно? Вижте тук дали сте метеозависими - веднага ще ви стане ясно

Дните и месеци с повече магнитни бури са истинско наказание за немалък дял от хората. В този много полезен за вас текст обаче ще откриете абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и задължително ще ви предоставим начин, по който да разбирате винаги навреме с точност в кой период ще изригнат магнитни бури.

Колко процента от населението е под влиянието на магнитните бури и защо

Не са малко изследванията, които показват, че близо 45 % от хората имат проблеми с магнитните бури, а в последните десетилетия броят им расте. Не всички от тях знаят, че неразположението им, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са породени или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт се изпитват дори ден или два преди самата магнитна буря, а при други - в окото на бурята.

Но не изпадайте в ненужни страхове - човек би могъл да се приспособи и тушира реакцията си към магнитната буря, ако изгради разумни навици и правилни стратегии за справяне. Най-хубавото е, че тези навици са адски полезни и ще повлият на доброто ви здравословно състояние по такъв начин, че не само когато се разразяват магнитните бури, а винаги в ежедневието да имате перфектна кондиция и всеки да се интересува как я поддържате. Затова тук ще представим всичко, което ви би било добре да знаете за магнитните бури и какви стратегии да използвате, за да се сблъскате с победен изход с тях.

Спадете ли към метеочувствителни хора?

Ако се окаже, че магнитните бури ви влияят лошо, то определено вие принадлежите хората, предразположени към по-изразена чувствителност към времето и неговите промени. Подобно обстоятелство не трябва да създава във вас притеснения - всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Как можем да ги характеризираме? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора страдат от различни промени в психическото здраве, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, по-голяма влажност или прекалена сухота на въздуха, тежките жеги или неприятният студ, слънчевите изригвания им влияят доста повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-емоционални. Понякога ги сполетяват болезнени усещания в ставите или мускулите при рязка промяна на времето. Типично за тях е и безсънието. Обикновено се оплакват от чувствително по-ниска работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Усещането за задух е често срещано оплакване.

Хроничните заболявания влияят не много добре на хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - в такъв случай промените във времето ви въздействат негативно . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват неприятна слабост, трудности при заспиване и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако сте част от този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво различни изследователи съветват да направите по време на магнитните бури.

Няколко хитрини, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Как да се храним правилно по време на магнитна буря

Какво ще има в чинията в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенна важност за здравословния ви статус. Диетата, която е най-доброто оръжие срещу магнитните бури, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Консумирайте повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително полезен вариант са стафидите, кайсиите и печените ябълки. Чудесно подпомогат здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- Ако се разбирате добре с тенджерата и готвенето, от варивата сега е перфектният момент за боб и леща. Тези варива действат изключително облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Най-подходящият вариант е да е ръжен, защото за него са характерни най-ценните съставки - витамините от групата Б, които имат особено силно въздействие за нервната система. Колкото и да го обичате, лишете се от белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Изборът е много голям, но тук ще ограничим до основните. Това са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Може дори да си направите микс от няколко билки, които влияят наистина добре.

- Закуската е нещо, което не ви съветваме да изпускате . Направете си нещо с овес. Ако сложите в кашата мляко, имайте предвич, че е препоръчително нискомаслено.

- Опитайте се да избягвате месото, да се консумира повече риба.

• 8 супер полезни навика при магнитна буря

По време на магнитните бури задължително трябва да си почивате повече. Сънят е най-ценният ви приятел - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, предайте се на лукса на следобедната дрямка.

Разходките са приоритет номер едно, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е точният момент. Не е задължително разходката да е дълга, но едни разведряващи 30 минути ще са ви изцяло достатъчни. Ако случайно не ви е до разходка и предпочитате да прекарате повече време вкъщи, то една съвсем фина гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви въздействат добре също.

Игнорирайте обаче пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Поне с малко намалете цигарите. Не яжте пикантни и твърде солени храни.

Освободете се от тежката физическа работа, както и от стреса. Редуцирайте дългия престой пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, ако не ви причинява проблеми със стомаха и червата, ще изиграе допълнителна и благоприятна роля в стратегията ви.

Можете да изпробвате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в банята.

Никак не се препоръчва консумирането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки нещо, което не ви е необходимо. Кофеинът действа зле на организма по време на магнитните бури, най-вече по причина на превъзбудата, която предизвиква.

Предприемането на важни начинание не е препоръчително и шофирайте само в кратки дистанции.

Информацията за бурите - ето тук

Навярно сте установили, че в онлайн средата е наситено с гръмотевични съобщения за магнитни бури. За съжаление обаче голяма част от тях не отговарят на истината. Всъщност истината е, че има един-единствен подход, с който да се информирате за бурите - намира се на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com