Мицеларна вода - 5 ползи и начини на употреба

5925
Мицеларна вода - 5 ползи и начини на употреба
Снимка: iStock

Мицеларната вода е многофункционален продукт за грижа за кожата, който се превърна в любим, както сред почитателите на красотата, така и сред дерматолозите.

Съдържание

Мицеларната вода се състои от пречистена вода, овлажнители като глицерин и леки повърхностноактивни вещества, използвани за почистване. Молекулите на тези меки повърхностно активни вещества се свързват, за да образуват мицели, вид сферична химическа структура, която помага да се изтеглят мръсотията и мазнините от кожата.

Още: Какво може да направи мицеларната вода: 7 домакински употреби, за които никога не сте чували

Снимка: iStock

Особености 

Мицеларната вода е не само нежна, но и много ефективна при премахване на мръсотия, грим и други замърсители, като помага за почистването на порите и същевременно тонизира кожата.

Още: Защо е полезна мицеларната вода и как да я използваме

Без алкохол

Освен това не съдържа алкохол и може да помогне за  хидратацията на кожата, като същевременно намалява дразненето и възпалението, като поддържа кожата ви мека, еластична и гладка.

Предимства

Предимствата на мицеларната вода за безспорни. Ето пет от тях, която я правят незаменим продукт в дневната рутина за красота.

Още: Мицеларна вода: най-добрият начин да премахнете целия грим

Хидратацията 

Повечето видове мицеларна вода съдържат хидратиращи съединения като глицерин, за който е доказано, че помага на кожата да задържа влагата по-ефективно. Проучвания показват, че прилагането на глицерин върху раздразнена кожа възстановява хидратацията на кожата и подобрява естествената бариерна функция на кожата. Също така че глицеринът може да помогне за ускоряване на заздравяването на рани. 

Премахва мръсотия 

Мицеларната вода обикновено се използва като почистващ препарат за лице, за да помогне за премахване на грим и мръсотия от кожата. Това става, благодарение на наличието на мицели, които са съединения, които са много ефективни при премахване на замърсявания и мазнини, за да поддържат кожата чиста.

Мицелите могат да увеличат пропускливостта на кожата ви, позволявайки на почистващите препарати да достигнат до по-дълбоките слоеве на кожата.

Снимка: iStock

Подходяща за всички типове кожа

Мицеларната вода е подходяща за почти всеки тип кожа, независимо дали имате суха, мазна или нормална кожа. Продуктът е полезен и за хора с чувствителна кожа или заболявания като розацея, тъй като не съдържа съставки, които могат да дразнят кожата.

Поддържа кожата чиста

Мицеларната вода може да помогне за поддържане на кожата чиста, особено при хора, страдащи от акне, запушени пори или упорити петна.

Лесно преносима и удобна

В допълнение към всички предимства, свързани с мицеларната вода, този продукт е лесно преносим, удобен и лесен за използване. 

Тъй като съчетава в себе си средство за премахване на грим, почистващ препарат и тоник, той премахва нуждата от използването на няколко други продукта за грижа за кожата, което може да освободи място и да намали бъркотията във вашия шкаф.

Освен това може да бъде полезен в ситуации, в които може да нямате достъп до течаща вода.

Мицеларната вода може да се нанася само с помощта на памучен тампон, което елиминира нуждата от използването на четки за лице и кърпи, които могат да разпространят микроби и бактерии.

Още: 5 нестандартни начина за употреба на мицеларната вода

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какви процедури премахват мастните бучки по очите?

Защо трябва редовно да похапваме тиквени семки?

По колко чаши кафе на ден са вредни за костите?

Сваляне на високо кръвно - 5 храни, които могат да помогнат

Какво ще помогне за понижаване на холестерола без лекарства?

Настойки и отвари при артроза и артрит

За какво са толкова полезни лилавите плодове?

Желязо - когато се събудите, калций - през нощта: Кога да пиете витамини и минерали?

Как зехтинът влияе на кръвната захар?

Топ 10 на най-добрите храни при липса на серотонин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com