Мъките с магнитни бури: Ето как да борите с тях и как винаги да сте наясно, ако има

20785
Мъките с магнитни бури: Ето как да борите с тях и как винаги да сте наясно, ако има

Мрачните периоди с магнитни бури са истинска напаст за част от от хората. Тук обаче ще прегледаме обстойно абсолютно всичко, което ви е полезно, за да се преборите с тях. Както и в един момент ще ви разкрием начин, по който да разбирате винаги навреме с пълна валидност в коя част от седмицата ще се появат магнитни бури.

Обичайни симптоми - на кои хора бурите въздействат неблагоприятно и как да се справим

Не са малко изследванията, които показват, че почти 48 % от хората са чувствителни към магнитните бури, а в последно време броят им расте. Не всички от тях допускат, че личното неразположение, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, трудност при фокусиране, са повлияни или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт се усещат, могат да бъдат усетени дори ден или два преди самата магнитна буря, а при други - в окото на бурята.

Не се паникьосвайте обаче - човек би могъл да се приспособи и омекоти реакцията си към магнитната буря, ако промени навиците си и поне за няколко дни изпробва ефективни стратегии за олекотяване на ситуацията. Най-хубавото е, че тези навици са изключително полезни и ще допринесат за здравето ви така, че не само когато се разразяват магнитните бури, а винаги в ежедневието да имате перфектна кондиция и всеки да се интересува как я поддържате. Затова тук ще направим кратък списък на всичко, което ви би било добре да знаете за магнитните бури и какви техники да прилагате, за да се сблъскате с победен изход с тях.

А дали сте метеочувствителни?

Ако се окаже, че магнитните бури ви оказват влияние, то определено вие принадлежите хората, които реагират по-остро на различни климатични промени. Подобно обстоятелство не трябва да предизвиква притеснения - всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Как можем да ги характеризираме? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора преживяват различни промени в психическата нагласа, както и физически дискомфорт, когато има резки климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, тежките жеги или неприятният студ, слънчевите изригвания им влияят значително повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора в повечето случаи са малко по-емоционални. Понякога стават жертва на болезнени усещания в ставите или мускулите при рязка промяна на времето. Невинаги успяват да спят добре. Характерна е също значително понижена работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Субективното усещане за задух е често срещано оплакване.

Хроничните заболявания влияят не много добре на хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - със сигурност промените във времето имат негативно въздействие върху вас . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват значителна слабост, трудности при заспиване и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако разпознавате в себе си този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво специалистите съветват да направите по време на магнитните бури.

ТОП методи, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•На какви храни да разчитаме

Какво ще консумирате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от изключително значение за здравословния ви статус. Диетата, която бихме ви посъветвали да спазвате, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Слагайте на трапезата повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително подходящ вариант са стафидите, кайсиите и печените ябълки. Много добре влияят на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От нещата за готвене вкъщи, от варивата сега е подходящият момент за боб и леща. Тези варива действат изключително облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Би било добре да е ръжен, защото е пълен с витамините от групата Б, които имат силно въздействие за нервната система. Забравете обаче за белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Изборът е много голям, но тук ще ограничим до основните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може дори да си направите микс от няколко билки, които влияят отлично.

- Закуската е нещо, което не ви съветваме да изпускате . Направете си нещо с елда - тя е изключително полезна. Ако сложите в кашата мляко, внимавайте за това да е нискомаслено.

- Редуцирайте месото, да се консумира повече риба.

• Навиците, които са най-важни

По време на магнитните бури задължително трябва да си почивате повече. Сънят е повече от задължителен - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, предайте се на лукса на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е точният момент. Не е от голяма важност разходката да е дълга, но едни ведри 30 минути ще са ви напълно достатъчни. Ако не ви е до разходка и предпочитате да сте си вкъщи, то една неизисикваща много гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Изключете за определен период обаче пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Ако пушите, редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и прекалено солени храни.

Освободете се от тежката физическа работа, както и от стреса. Редуцирайте безкрайните часове пред телевизора, компютъра и телефона. Забравете за устройствата със синя светлина преди лягане.

Половин таблетка аспирин, в случай, че не ви носи болки в стомаха, ще има хубава роля в справянето с проблема с магнитните бури.

Можете да си вземате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в хигиенните ви навици.

Никак не се препоръчва поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки имат подобно действие, така че ги изолирайте. Кофеинът пречи по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Въздържайте се от приоритетни решения и не прекалявайте с шофирането.

Да се осведомим за бурите - има добър източник

Факт е, че в социалните мрежи е наситено с гръмотевични съобщения за магнитни бури. За съжаление обаче в тях рядко има доза истина. Колкото и да са много, има един-единствен подход, с който да се осведомите прецизно за бурите - той е на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com