Народни БИЛЕТА за сваляне на високото кръвно - ДЕЙСТВАТ без засечка

5716
Народни БИЛЕТА за сваляне на високото кръвно - ДЕЙСТВАТ без засечка

Близкото до високата граница кръвно налягане не задължително манифестира симптомите си. И нерядко си нямаме идея, че сме поставени на изпитание от него. Сред нас има хора, които реагират бурно към повишените му стойности и стават жертви на много болезнени усещания. Но факт е, че преобладаващата част могат да не осъзнаят години наред, че страдат от него. Медицинските лица редовно ни увещават да го проследяваме внимателно, но в действителността по принцип не се получава по този начин - обикновено като се чувстваш отлично, не предполагаш, че би могъл да имаш проблем със здравословното състояние. 

Да пострадаш от високо кръвно обаче никога не е доживотна присъда.Повечето причини за развиване на хипертония идват от ситуации, които всеки забелязва в начина си на живот. Обичайните фактори са по-голямо тегло, занулена физическа активност, вредна за здравето диета, непрекъснато пушене, ежедневни прекалявания с алкохола, по-високи нива на стреса, диабет, струпване на хронични болести и в определени случаи генетична роля. При всяко положение като се мине 42 годишна възраст да започнете да се самонаблюдавате значително по-внимателно. 

Има редовни хипертоници, за които е повече от важно да поглъщат предписани  хапчета. Обаче повечето от хората са от типа, които правят кризи не толкова често. Без значение от кои сте обаче е препоръчително да имате идея кои са скритите трикове, които ще ви асистират да понижите кръвното за кратък период. И то докато сте у дома. Тези особено полезни тактики не отменят медицинската работа, но могат изключително нужни в най-напечения етап. Важно е впрочем да ги направите част от начина си на живот, понеже те са много добри и при различни здравни беди.

 Опитайте това

Канелата ,тази невероятно подправка, е  въздействаща и приятна както като вкусови данни, така и като мирис. Подправката изобилства от страшно полезни за физическото ви състояние лечебни качества. Върши чудесна работа за нервите и в последна сметка има благоприятстващ кръвното налягане. Ето какво се иска от вас. Прибавате малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете малко повече от половин чаена лъжичка канела. Добре е за вкус да прибавите лъжичка мед. Подобна благоуханна смес има ефект светкавично.

• Вечният антибиотик

В домашната аптека, чесънът има престижна роля с толкова много преимущества, че ако го превърнете в интегрална част от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е добре познат като един от най-добре приложимите натурални антибиотици. Сваля високото кръвно, слага край на лошия холестерол. Ако не ви се поглъща под формата на скилидка, може да заложите на малка лъжичка чесън на прах. Отново действа добре. Непременно обаче го приемайте суров. 

• Една хитрост

Съществува един ключов трик, който бихте могли да изпробвате. Първо трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После приплъзнете пръсти надолу към ключицата. Това нещо се прилага 8-10 пъти за всяко ухо. Още една ключова точка е ситуирана на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. На това място е хубаво да проведете разтриване. 

• Каркадето е благодат

Ако съществува билка, която да е естествен съюзник в битката против високото кръвно налягане, това непременно е отварата от каркаде. Това е един от стабилните домашни прийоми за редуциране на вашето кръвно. И всъщност, има още широк набор полезни свойства. Поради начина, по който оказва ефект на психическото здраве, има и ролята на антидепресант. Освен това дава енергия на имунната защита, тъй като носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и има доказан ефект върху хемоглобина. Разбрано е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Правилното дишане

Знае се, че когато сме подложени на стрес, ние въздишаме. Затова първо отпуснете тялото и ума. Поставете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. За да го направите правилно бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да усетите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух за около 4 секунди. А после като издишате, задръжте в тази позиция за нови четири секунди. И повтаряйте техниката. Ще са ви необходими 5-8 минути, а може и повече. Така се подпомага притока на кръв към повечето тъкани на тялото, а хипертоничната криза намалява. 

• Изстудяване на ръцете

Тук са ефективни два варианта, които да въведете в арсенала си. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Стойте така за няколко минути и може да усетите добър ефект. Другата ефикасна тактика е да поставите хладка кърпа на тила. Не забравяйте - не трябва водата да е прекалено ледена, достатъчно е да бъде хладничка. 

• Пийте и този чай

Ментовият чай е лек за психиката, сърцето и за скочилото нагоре кръвно налягане. Той значително може да свали кръвното и благодарение на него да изпитате търсенето облекчение.

• Масажът е ключов

Ако в непосредствена близост до вас има някой, попитайте го дали може да ви напражи хубав масаж. Ключовите места са местата на тила. Задължителен е и масажът на раменете, който да преминава с пръстите надолу към лопатките. 

• Млякото с коприва е страшно полезно

Забравихме да кажем нещо особено полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две супени лъжици сухи листа от коприва с сто-двеста милилитра прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да стигне до кипеж, а после премахваме от огъня. Изчакваме да изстине. Консумираме по една чаша от този цяр при повишено кръвно налягане.

Най-добрият списък от мерки

Всичко предложено до този момент върши безотказно действаща работа в изненадващите ситуации. В случай, че сте си поставили за цел наистина да премахнете завинаги високото кръвно, да хвърлите едно око на този класически списък с мерки с 10 важни неща. Ако ги включите в ежедневието ви правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Най-сетне редуцирайте излишното тегло. Всеки опит за отслабване ще ще ви даде ключово предимство в битката с високото кръвно. 

- Изпълнявайте физически упражнения редовно. Приятни разходки, леко потичване, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Намерете време за поне 30-40 минути на ден за тези спортни занимания. 

- Консумирайте полезни храни. Обилно приемане на зеленчуци, плодове, зърнени храни. Отговорно обмислете диетата си, дайте си сметка кое ви е проблем за здравето и го изрежете от храненето си. 

- Редуцирайте солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната обикновено е пресолена. Гответе си сами повече. 

- Добре проучен факт е, че, пациентите, които имат високо кръвно, консумират алкохол над необходимото. Таванът всъщност е не повече от бира на ден или чаша вино. Ако надвишите тази доза е съвсем очаквано да стигнете до високо кръвно. Правилото важи и за цигарите - повече от 5-7 дневно ще ви водят до проблеми с кръвното. 

- Големият стрес е един от най-допринасяващите фактори. Направете всичко възможно да го намалите и да намирате лично време за вас самите, за да сте по-малко напрегнати. 

 

Работете по тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са много важни и всичко това може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво може да ядете на Великден, ако имате диабет

Лекар: Направете това, за да НЕ напълнеете след празниците

Колко мазнини трябва да ядете, за да отслабнете

Лекар: НЕ пропускайте закуската и вечерята

5 мита за плодовете и отслабването, в които трябва да спрете да вярвате

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com