Народни БИЛЕТА за сваляне на високото кръвно - ДЕЙСТВАТ без засечка

6665
Народни БИЛЕТА за сваляне на високото кръвно - ДЕЙСТВАТ без засечка

Вдигнатото над нормата кръвно налягане не във всеки случай прави видими симптомите си. И в повечето случаи си нямаме ни най-малка идея, че сме поставени на изпитание от него. Сред нас има хора, които усещат силна реакция към повишаването му и стават жертви на много болезнени усещания. Но реалността е, че преобладаващата част могат да не научат години наред, че страдат от него. Медицинските лица при всеки случай ни предупреждават да го проследяваме внимателно, но в ежедневието по принцип не се получава по този начин - ако се чувстваш във форма, не не може да ти дойде на ума, че страдаш от проблем със кръвното налягане. 

Да имаш кръвно обаче рядко е доживотен проблем.Повечето причини за хипертония идват от ситуации, които всеки изпитва в начина си на живот. По-сериозните фактори са по-голямо тегло, минимална физическа активност, изпълнена с лоша храна диета, кутия и отгоре цигари на ден, битови навици с алкохола, нервно напрежение, диабет, струпване на хронични болести и в някои случаи генетична обремененост. Определено трябва като се мине 45 годишна възраст да започнете да се самонаблюдавате значително по-внимателно. 

Има редовни хипертоници, за които е много важно да поглъщат предписани от медицински лица  хапчета. Обаче повечето от хората са от типа, които правят кризи само в определени случаи. Към които и да принадлежите обаче е уместно да сте наясно кои са скритите трикове, които ще ви дадат предимство да редуцирате нивото на кръвното за броени минути. И то докато сте у дома. Тези особено полезни тактики не решават проблема с медицинската работа, но могат да са най-важното, което да направите в най-ранния етап. Важно е впрочем да ги направите част от ежедневието си, понеже те от изумителна стойност за организма при различни здравни беди.

 Една от най-важните подправки

Канелата ,тази невероятно подправка, е  чудесна и приятна както като вкусови данни, така и като мирис. Подправката включва невероятно полезни за организма лечебни качества. Понижава напрежението върху нервите и в последна сметка благоприятства кръвното налягане. Ето какъв е номерът. Сложете малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете малко повече от половин чаена лъжичка канела. Може за вкус и лъжичка мед. Подобна благоуханна смес има ефект веднагически.

• С чесън към добро здраве

В домашната аптека, чесънът е популярен с толкова много предимства, че ако го превърнете в титуляр от храната ви, ще се справяте повече от добре високото кръвно. Чесънът е познат като един от най-мощните природни антибиотици. Редуцира високото кръвно, избавя от бедите с лошия холестерол. Ако не ви се нрави като скилидка, може да заложите на малка лъжичка чесън на прах. Отново има ефект. Непременно обаче е хубаво да е суров. 

• Моментална помощ

Съществува един популярен трик, който е добре да вкарате в употреба. Първо трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После приплъзнете пръсти надолу към ключицата. Това нещо се прилага 6-7 пъти за всяко ухо. Другата популярна ключова точка е ситуирана на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. На това място бихте могли да проведете разтриване. 

• Да си направим чай от каркаде

Ако съществува билка, която да е естествен съюзник в битката против високото кръвно налягане, това в крайна сметка е отварата от каркаде. Това е един от доказаните домашни прийоми за редуциране на вашето кръвно. Впрочем, има още широк набор полезни свойства. Поради начина, по който оказва ефект на психическото здраве, има и ролята на антидепресант. Освен това дава много мощ на имунната защита, понеже носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и действа чудесно за подсилване на хемоглобина. Разбрано е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Правилното дишане

Знае се, че когато сме под влиянието на по-висок стрес, ние въздишаме. Затова като за начало отпуснете тялото и съзнанието. Сложете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. Ако не владеете тази техника бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да забележите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух близо 3-4 секунди. А после като издишате, задръжте на това ниско ниво за още четири секунди. И пак отначало. Продължавайте около 5 минути, а може и повече. С този прийом се оказва ефект на притока на кръв към по-голямата част тъкани на тялото, а високото кръвно намалява. 

• Помощ от...мивката

Тук са популярни два варианта, които да вкарате в употреба. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за две-три минути и при всяко положение може да забележите благоприятен ефект. Другата ефикасна тактика е да притиснете хладка кърпа на тила. Не забравяйте - не трябва водата да е супер студена, достатъчно е да бъде хладка. 

• Облекчение веднага с още един чай

Ментовият чай е лек за нервите, сърцето и за хипертоничното кръвно налягане. Той определено може да редуцира кръвното и благодарение на ролята му да усетите голямо облекчение.

• Ако има човек до вас...

Ако някъде около вас има някой, попитайте го дали може да ви напражи хубав масаж. Ключовите места са местата на тила. Задължителен е и масажът на раменете, който да се приплъзва надолу към лопатките. 

• Един таен микс

Забравихме да кажем нещо свръх полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две лъжици сухи листа от коприва с сто-двеста милилитра прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да стигне до кипеж, а после премахваме от огъня. Разбира се, дайте му време да изстине. Консумираме по една чаша от този лек при повишено кръвно налягане.

Борбата с високото кръвно продължава така

Всичко предложено до този момент върши облекчаваща работа в напечените ситуации. Би било добре обаче, ако сте си поставили за цел наистина да премахнете завинаги високото кръвно, да приложите този класически списък с мерки с 10 важни неща. Ако ги добавите във всекидневието си умно и правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Дайте си сметка за излишното тегло. Всеки опит за отслабване ще е във ваша полза в битката с високото кръвно. 

- Включете в ежедневието гимнастически упражнения редовно. Спокойни разходки, малко бягане за здраве, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Отделете си поне 10-20 минути на ден за тези движения. 

- Време е за полезни храни. Обилно приемане на зеленчуци, плодове, зърнени храни. Изобщо обмислете диетата си, разберете кое ви прави проблеми и го изрежете от храненето си. 

- Занижете солта. Което значи и да хапвате по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната в повечето случаи е пресолена. Гответе си сами повече. 

- Документирано е, че, пациентите, които вдигат високо кръвно, консумират алкохол над необходимото. Максимумът всъщност е само бира на ден или 200 мл. 150-200 мл. вино. Ако преминете тази доза е съвсем очаквано да стигнете до високо кръвно. Правилото важи и за цигарите - повече от 3-5 дневно ще ви водят до проблеми с кръвното. 

- Завишеният стрес е един от класическите фактори. Направете всичко възможно да го намалите и да отделяте време за вас самите, за да сте уравновесени. 

 

Послушайте тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са нещо от първа полза, което може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com