Не е важно само какво ядем, а и кога

11606
Не е важно само какво ядем, а и кога

Всички знаем, че похапването на калорични храни води до натрупане на килограми. Учените обаче доказаха, че не е важно само каква храна слагаме в устата си, а и кога го правим.

Ако ядем, докато гледаме някой филм или се ровим в интернет, то със сигурност ще увеличим нивото на затлъстяване в тялото ни, предупреждават специалистите, предаде Дейли Мейл.

Карла Бруни не се лишава от любими храни

Карла Бруни, вече бившата първа дама на Франция, остава в историята като една от най-шикозните и красиви президентши. Когато личният й ...

До това заключение стигнали учените, след като провели експеримент с мишки. Те разделили животинките на две групи. На първата група давали храна само в период на 8 часа, а на втората – те били щастливци, макар и с тенденции да затлъстеят, защото можели да си похапват всичко по всяко време на денонощието.

Учените открили, че въпреки че двете групи мишки поемали горе-долу еднакво количество калории, тези, които похапвали в строго определени часове, не повишили нивото си на затлъстяване.

Предположението на учените е, че тези, които похапват, когато си пожелаят, качват килограми, тъй като обърквали часовника на тялото си – според специалистите тази теория може да има приложение и при хората.

Д-р Сатчидананда Панда, автор на изследването, заяви, че в определено време от денонощието черният ни дроб, червата и мускулите са на върха на своята ефективност, докато в другото време просто спят. „Всеки орган си има собстен часовник”, заяви още експертът.

И бременните могат да спазват диети

Диетата по време на бременност се оказва безопасна за жените и не крие рискове за бебето, пише "British Medical Journal", след анализ н...

Когато мишките или хората похапват през цялото денонощие, те просто нарушават нормалния цикъл на метаболизма”.

В края на експеримента мишките, които ядяли по цял ден и цяла нощ имали 70 процента повече мастни натрупвания, спрямо животинките, които се хранели по часове.

Там Фри от Националния форум за затлъстявае заяви: „Има си система, която трябва да бъде изградена още от ранното детство – 3 хранения на ден в определени часове. Всичко, което правите, за да ги нарушите, води до проблеми с хормоните, които контролират апетита”.

Редактор: Десислава Симова

Хората с образование живеят по-дълго

Ако досега сте смятали, че дипломата ви е необходима, за да си намерите работа (нищо, че в повечето време краси витрината на родителите...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com