Карла Бруни не се лишава от любими храни

10050
Карла Бруни не се лишава от любими храни

Карла Бруни, вече бившата първа дама на Франция, остава в историята като една от най-шикозните и красиви президентши. Когато личният й треньор оповести, че тя хапва всичко, каквото пожелае, повечето жени се втрещиха. "Тя харесва добрата храна и обича бира. Но никога не прекалява", каза той, цитиран от Стандарт Нюз.

Подходът "по малко от всичко" е много популярен във Франция, където само 10% от евите са с наднормено тегло. "Как не напълняват, а са шик и слаби", са най-често задаваните въпроси на гурме срещи.

И бременните могат да спазват диети

Диетата по време на бременност се оказва безопасна за жените и не крие рискове за бебето, пише "British Medical Journal", след анализ н...

Първото правило е да се ядат пълномаслени вкуснотии като сирената, а не обезмаслени храни или с ниско съдържание на мазнини, от които човек остава гладен. Първите засищат за по-дълго. Когато огладнеят, някои жени поглъщат по малко фъстъчено масло между основните хранения. Според лекарите естествените наситени мазнини не са чак толкова лош вариант за талията.

76 процента от французойките ядат домашно приготвена храна, която обикновено съдържа по-малко сол, захар и консерванти, отколкото полуготовите или преработените ястия.

Третото правило е контролът на порциите. Изследване на университета в Пенсилвания показва, че в САЩ размерите в ресторантите са с 25% по-големи, отколкото във Франция.

За хранене трябва да се отделя повече време, твърдят французойките от класата на Карла Бруни. Тайната на младостта на американската актриса Луси Бол е закодирана във фразата: "Живей почтено, яж бавно и лъжи за възрастта си". Парижанките обядват поне по два часа. Но преди това приемат по една чаша топла вода с лимон. "Не забранявам нищо. Всичко е въпрос на баланс. Когато прекалите с храната, си взимате почивен ден и гладувате за детоксикация", казва треньорът на Бруни.

300 калории по-малко, за да избегнете йо-йо ефекта

Всеки човек, който е бил на диета, знае, че най-трудното започва едва след края на диетата. Въпреки най-добрите намерения, само няколко...

Карла обаче има още една тайна за красотата си. Съпругата на Никола Саркози пие специален коктейл от портокали и билки, който се нарича Biooster grog.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com