Неподозираните предимства на лечението със зъбни импланти

10503
Неподозираните предимства на лечението със зъбни импланти
Снимка: aleksandarvalev.com/

Имплантологията представлява един от най-иновативните лечебни методи в съвременната дентална медицина. Поставянето на зъбни импланти се превръща във все по-предпочитана алтернатива за красива и здрава усмивка. Комплексният характер на процедурата налага участието на различни специалисти от сферата на стоматологията, рентгенологията и зъботехниката. Всичко това ни дава повод да възприемаме лечението като много по-оптимален вариант от останалите възможни интервенции и терапии. В действителност, имплантологията е алтернатива на поставянето на протеза или мост в случай на липсващи зъби.

Значителна част от специалистите по поставяне на зъбни импланти в София са на мнение, че процедурата е не просто ефикасна, надеждна и естетически издържана, но и с огромен брой предимства, които зъбният мост или протезата не могат да осигурят. Нека разясним част от тези неподозирани предимства, които, между другото, биха разсеяли и голяма част от съмненията или неяснотите ви по повод имплантологията като все по-популярен лечебен метод в стоматологията.

  • Имплантите постигат най-добрия възможен козметичен ефект. Те са проектирани така, че да заместят липсващия зъб не само във функционално, но и в естетично отношение. Имплантът изглежда и се усеща като истински зъб, старателно изграден по модела на съседните зъби.
  • Нещо повече – имплантологията е щадяща за съседните зъби. При поставянето на мост задължително съседните зъби се изпиляват, което нарушава и структурата, и здравината им. С импланти съседните зъби се запазват в своята цялост и са напълно защитени.
  • Имплантологията не влиза в конфликт с фонетиката. Според статистиката, близо 43% от хората с протези страдат от сериозни говорни нарушения през първите шест месеца след поставянето им. Около 5% не успява да преодолеят тези фонетични нарушения.
  • Възстановяват дъвкателната способност. Имплантите – отново в сравнение с протезите – позволяват оптимално смилане на всякакъв тип храни в устната кухина. По този начин се избягват бъдещи проблеми с венците, както и нарушения в храносмилателния тракт. След поставянето на имплант дъвченето е напълно свободно и без никакъв дискомфорт.
  • Доказано е, че зъбният имплант спомага и за запазване на челюстната кост, поради функционалното ангажиране в дадения участък, а това подпомага и съхраняването на лицевата форма. При протезите и мостовете това е невъзможно.
  • Зъбният имплант като инвестиция. Много хора не знаят, че хубав мост от три зъба струва колкото имплант и корона. Факт е, че поставянето на зъбни импланти ще ви струва повече от варианта с протеза. Ако погледнем на имплантологията обаче като на инвестиция, лесно ще проличи, че тя е по-ефективна и дълготрайна. С правилната хигиена и поддръжка (а те следват стандартите за качествени и навремени грижи за устната кухина изобщо) зъбният имплант може да издържи десетилетия.
  • Процедурата не е придружена с болка. Битува мит, че поставянето на зъбен имплант предполага наличието на дискфомфорт след лечението, но най-вече на силна болка по време на самата интервенция. Поради наличието на хирургична част в процедурата пациентите често се притесняват да се подложат на нея. Истината обаче е, че поставянето на имплант е свързано с минимален дискомфорт, а възстановителният процес е бърз и с минимални или никакви неприятни усещания.

Имплантологията е истинска революция за съвременната стоматология най-вече поради уникалния си естетичен и дълготраен резултат, загърбването на стари инвазивни методи, придружени с болка и негативни странични ефекти. А най-хубавото е, че самата процедура трае средно половин час. Когато имплантите са поставени правилно, а използваните материали за изработването им са качествени, ще се живеете с ослепителна холивудска усмивка години наред – със самочувствие и със запазени вкусови усещания!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден пиете вода с щипка сол

Това е най-добрият плод за храносмилането

Люляк - лечебните свойства, за които не предполагате

Може ли да се ядат яйца с хляб на закуска

Зелен чай - помага ли за отслабване

Независимо от възрастта, това са най-добрите витамини за всяка жена

8 изпитани домашни средства при болки в коленете

Първият признак за рак на гърдата не винаги е бучка: Ето за какво трябва да следите

Следете за тези ранни признаци на заболяване на кръвта

Витамини за сърцето: 6 начина да си ги набавите чрез храната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com