Няколко признака на бърнаута, които може дори да не забелязвате

2459
Няколко признака на бърнаута, които може дори да не забелязвате
Снимка: Unsplash

На вашето конкретно работно място ежедневните изисквания, процедури и постоянен натиск може да са твърде много. Може да си помислите: „Не мога да направя повече, количеството на работата ми и изискванията да направя повече са твърде много“, „Темпото на дните ми е твърде забързано“ или нещо друго. 

Вашето отношение към работата може да се промени съществено, заедно с това, което работата ви означава за живота ви. Може да се появят мисли като „Не изпитвам никаква радост от работата си“, „Отегчен съм от работата, която върша“ и „Имам проблеми с колегите си“.

На много лично ниво може да поставите под съмнение способностите си и увереността ви да спадне. Може да си помислите: „Не мога да се свържа с работата си - не ми се струва, че владея каквото правя.“ Можете също така да носите тежко бреме от собствените си налагани изисквания, като си казвате неща като „Не мога да правя грешки“, „Винаги трябва да бъда най-добрият“ и „Трябва да направя повече“.

Може да почувствате, че нивото на личната ви свобода е засегнато и че нямате личен принос в това, което правите ежедневно, или не сте лидер в собствения си живот. Може да се замислите: „Никога не ме питат за моето мнение, гледна точка или перспектива“ или „Никога не ме питат дали искам да свърша тази работа или задача“.

За да спрете да се чувствате толкова съкрушени е важно е да преоткриете, че притежавате „вътрешно съгласие“. Това ще ви помогне да научите как да облекчите стреса, преди той наистина да може да се вкорени. Вътрешното съгласие е лично усетено „да!“ за вашите действия. Това означава да се мисли: „Това решение, тази посока, която избрах да предприема в живота си, тази дейност, с която се занимавам, съответства на вътрешния ми компас, резонира с мен“. По-пълно присъствате, когато се вслушате в това вътрешно „да“, когато действията ви са в съгласие с вашето чувство за себе си, вашите чувства, вашите преживявания и вашите ценности. Вътрешното съгласие означава да се съзнава възприятието на това, което резонира в „мен“.

С вътрешно съгласие можете да кажете:

„Усещам стойността на това, което правя.“

"Напълно присъствам с чувствата си, мислите си и тялото си."

"Чувствам се присъстващ в живота си."

Когато изпитвате вътрешно съгласие, се чувствате автентични. Чувствате се свързани с вашите разнообразни таланти, с това, което цените, с действията, които предприемате, и ангажиментите, които поемате към другите и към работата си.

Когато го изпитате, вие имате способността да гледате реалистично на вашите очаквания и действия с чувството: „Приемам, че не мога да направя всичко.“ Все още може да се чувствате уморени от работата си, но не и изтощени: „Днес имах голямо натоварване, но се чувствам добре от работата, която свърших. Направих това, което беше възможно по време на работа днес, и се чувствам добре в това. "

Когато изпитвате вътрешно съгласие, вие сте отворени и приемате вашите ограничения или ограничения на конкретна ситуация на работното място, което може да помогне за управление на стреса. Но можете също така да обмислите и да приведете в действие алтернативни възможности. Вътрешното съгласие е силно противоотрова за стрес и особено за прегаряне. Позволява ви да станете по-себе си, да се свържете отново със стойността на вашия живот и стойността на вашите възможности. Когато се свържете отново с движението на живота си, когато преоткриете преживяването на вътрешно изпълнение, вие сте по-пълноценни и решаващи в живота си.

Източник: yourtango.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

10+ МАЛКИ ТАЙНИ да свалим кръвното у дома БЕЗ ХАПЧЕТА

3 съставки, които ще направят почти всяко ястие полезно за сърцето

При какви заболявания НЕ трябва да се яде кашкавал

Тормоз от магнитни бури - Тактиките да се справите с тях

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com