Няколко съвета за по-бели зъби

6935
Няколко съвета за по-бели зъби
Снимка: iStock/Guliver

Белите зъби постепенно се превръщат от символ на здраве и орална хигиена в показател за социален статут и задължително условие, за да се усмихваме широко. Професионалното избелване може да реши проблема ни за няколко месеца, но то е скъпо, изисква време за посещение в стоматологичен кабинет и е възможно да доведе до чувствителност на зъбите при консумация на топли и студени напитки. Ето защо е добре да знаете как да предпазите емайла на зъбите си от оцветяване и как да ги направите по-блестящи и бели с лесни съвети и домашни рецепти. За да се радвате на бисерна усмивка, следвайте тези правила:

1. Ограничете консумацията на кафе, червено вино, горски плодове, червено цвекло, както и тютюнопушенето. Тези храни и напитки оцветяват зъбите и ви отдалечават от заветната бяла усмивка. Ако държите да ги консумирате и не можете без тях, измивайте зъбите си след приема им или поне изплаквайте устата си с вода. Това няма да позволи натрупването им и оцветяването на зъбите. Друг трик за консумация без риск за белотата на зъбите е да пиете оцветяващите сокове със сламка, която ще предпази вашите зъби.

Правете това и ще имате най-белите зъби на света

Всеки иска да има най-бялата и искряща усмивка на света. На практика това е напълно възможно, ако бъдете постоянни и гоните целта си бе...

2. Увеличете консумацията на храни, които помагат за премахване на натрупана зъбна плака и за поддържане на чистотата и белотата на зъбите. Такава храна са ябълките. Вкусната сладост увеличава отделянето на слюнка и по този начин помага за премахване и на бактериите, виновни за лошия дъх и плаката. Подобен е и ефектът на морковите. Избелващо действие върху зъбите има и вътрешната част на кората от банан, използвайте я, за да натъркате зъбите си с нея, преди да я изхвърлите.

3. Сменяйте редовно четката си за зъби. Не си позволявайте да продължавате да я използвате повече от 3-4 месеца, ако се стремите към здрави и бели зъби.

4. Спазвайте стриктна орална хигиена – измиване на зъбите сутрин, вечер и след консумация на храни, които оцветяват емайла, използвайте конци и вода за уста и посещавайте стоматолога си 2 пъти годишно за профилактичен преглед и почистване на зъбния камък. Непочистеният зъбен камък не само е пречка пред постигане на бялата усмивка, но и води до натрупване на плака, кариеси, възпаление на венците и дори до загуба на зъби.

5. Добавете сода към пастата си за зъби. Хлебната сода е чудесно избелващо средство. Търкайте внимателно и нежно.

Как да се преборим с жълтите зъби?

Едно от първите неща, които всеки запомня у даден човек, е усмивката. Така че е важно да направите добро впечатление! Всички мечтаем за...

6. Жабурете ябълков оцет преди измиването на зъбите. Той премахва успешно плаката и има изразен антибактериален ефект.

7. Купувайте продукти за орална хигиена, съдържащи пероксид – това е ключовата съставка за избелване на зъбите. Безопасна е, но имайте предвид, че може да доведе до увеличаване на чувствителността на зъбите.

8. Избирайте умно червилото си. Червеното прави зъбите сияйни, лилавите багри подсилват нежелано и неприятно жълтия оттенък на усмивката ви и не са препоръчителни, ако не сте горда притежателка на ярко бели зъби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com