Отлагането на упражнения стресира психиката ни - как да го избегнем

4161
Отлагането на упражнения стресира психиката ни - как да го избегнем
Снимка: Getty Images/Guliver

Има своеобразна епидемия, едновременно с глобалната пандемия. Парадоксът на упражненията при стреса е подкрепен от проучване от април 2021 г., публикувано от рецензираното научно списание PLOS One с отворен достъп, което установява, че психичното здраве е „едновременно мотиватор и бариера пред физическата активност по време на пандемията на COVID-19“.

Това проучване разглежда 1600 души, за да разбере „как и защо психичното здраве, физическата активност и заседналото поведение са се променили по време на пандемията“. Това, което бива открито, потенциално не беше толкова изненадващо: „Въпреки че упражненията идват с обещанието за намаляване на тревожността, много от респондентите се чувстваха твърде притеснени да спортуват. По същия начин, въпреки че упражненията намаляват депресията, анкетираните, които са били по-депресирани, са били по-малко мотивирани да се активират, а липсата на мотивация е симптом на депресия “, каза д-р Дженифър Хайс, водещ автор на изследването и член на факултета в катедрата по кинезиология в Университета Макмастър. Повишаването на нивата на стрес и нарастването на симптомите на тревожност и депресия е свързано с намаляване на минутите на упражнения. В жесток, порочен цикъл това намаление на физическата активност влоши стреса и симптомите на психичното здраве, запазвайки много от нас да се чувстват ... добре, в капан.

Сигналите, които ви изпраща тялото, че прекалявате с тренировките

Факт е, че нито една програма за обучение не отчита външните натоварвания, като ангажименти на работното място, ремонти на къщи или път...

Преструктурирайте упражняващия си манталитет, за да намалите стреса и безпокойството

Има няколко начина, по които можете да се опитате да се изкопаете от дупката и макар да не е лесно, със сигурност ще си заслужава (от редица гледни точки). Самото проучване предлага няколко възможности, включително: Напомняйки си, че някакво упражнение е по-добро от нищо (ако всичко, което имате, е пет минути, използвайте го!)

Намаляване на интензивността (опитайте да се разходите вместо обичайния си лагер за зареждане)

Движете се малко всеки ден - танцувайте с хубава музика

Застанете и се движете между продължителните периоди на седене или легнало положение

Тези 4 неща се случат, ако правите по 100 клека на ден (ВИДЕО)

Клековете са едни от най-популярните упражнения, които можете да правите в домашни условия и в залата. Лесни и ефективни, те наблягат н...

Време за движение на книги, както преди, за да резервирате време в студио; блокирайте го във вашия календар

В допълнение към резултатите от проучването, съоснователят на Lift Studio LDN и сертифицираният личен треньор Дани Табор има свои собствени мъдрости. Самата Табор е работила през лични борби и емоционални трудности. Тя започва с преструктуриране и промяна на мисленето. „Смятаме, че добавянето на упражнения ще ни изчерпи енергията и ще създаде по-стресиращ, зает ум“, казва Табор. „В действителност за мен колкото повече приоритизирам упражненията - дори ако са само 15 минути на ден, толкова повече се чувствам жив, по-малко напрегнат. Създава усещане за пространство в главата ми и бръмчене в тялото ми. "

Вместо да мислите за тренировката си за изтощаваща или изтощителна, помислете за нея като за физическа чаша кафе. Усилвател на енергия! „Никога не съжалявам за тренировка, защото тя винаги ме кара да се чувствам жива, постигната ... още по-спокойна“, казва тя.

Помислете за вашата интензивност. Tabor също препоръчва преструктуриране, когато става въпрос за интензивността на вашата тренировка. „Трябва да помним: ходенето е упражнение. Не е задължително да е CrossFit “, казва тя. Тренировките с висока интензивност могат да се чувстват смущаващи, дори стресиращи, обяснява тя. „Спомняйки си, че упражненията не са [само] изгаряне на калории и усещане за болка.“ Тя препоръчва да изберете стил на упражнение, който ще премахне стреса ви, дори ако това е просто разходка в парка или някаква нежна йога за няколко минути.

Източник: www.wellandgood.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com