Озорват ли ви магнитните бури? И да са мъка за вас, решение има - в тези съвети

4281
Озорват ли ви магнитните бури? И да са мъка за вас, решение има - в тези съвети

Връхлитането на магнитните бури са честа беда за част от от хората. В тази статия обаче ще прегледаме обстойно абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и в крайна сметка ще ви разкрием начин, по който да разбирате винаги навреме с точност в кой период ще се появат магнитни бури.

Как да разберем дали сме под въздействието на магнитните бури?

Има изграден консенсус, че близо 49 % от хората са уязвими към магнитните бури, а в последно време броят им расте. Не всички от тях допускат, че неразположението им, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, трудност при фокусиране, са повлияни или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт се усещат, могат да бъдат усетени ден по-рано преди самата магнитна буря, а при други - в окото на бурята.

Но ако имате притеснения, те са излишни - всеки може да се приспособи и омекоти реакцията си към магнитната буря, ако промени навиците си и поне за няколко дни изпробва ефективни стратегии за олекотяване на ситуацията. Истината е, че тези навици са изключително полезни и ще допринесат за здравето ви така, че не само когато се разразяват магнитните бури, а винаги в ежедневието да имате перфектна кондиция и всеки да се интересува как я поддържате. Затова тук ще изброим онова, което ви е изключително важно да знаете за магнитните бури и какви техники да прилагате, за да се сблъскате с победен изход с тях.

Интересен въпрос: Метеочувствителни ли сте?

В случай, че магнитните бури ви докарват до неприятни състояния, то идват съмненията, че вие принадлежите хората, които реагират по-остро на различни климатични промени. Подобно обстоятелство не трябва да ви докарва до отчаяние - всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора изпитват различни промени в психическата нагласа, както и физически дискомфорт, когато има резки климатични промени. Смяната на сезоните, по-голяма влажност или прекалена сухота на въздуха, тежките жеги или настъпващият студ, слънчевите изригвания им влияят в по-голяма степен, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-емоционални. Понякога стават жертва на болезнени усещания в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Характерно за тях е и безсънието. Характерна за тях е също намалена работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Субективното усещане за задух е често срещано оплакване.

Хроничните заболявания влияят не много добре на хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - със сигурност промените във времето имат негативно въздействие върху вас . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват значителна слабост, трудности при заспиване и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво съветваме да направите по време на магнитните бури.

Няколко хитрини, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Магнитни бури и добра храна - най-лесният начин да се справим с тях

С какво ще се храните в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенна важност за вашата боеспособност срещу трудния период. Диетата, която ще подкрепи тялото и духа, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Консумирайте повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително подходящ вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Чудесно оказват влияние на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- Ако се разбирате добре с тенджерата и готвенето, от варивата сега е най-доброто време за боб и леща. Тези варива действат изключително облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Най-подходящият вариант е да е ръжен, защото включва витамините от групата Б, които имат мощно въздействие за нервната система. Отстранете от менюто белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Билковата ни аптека винаги е голяма, но тук ще ограничим до основните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може дори да си направите микс от няколко билки, които влияят чудесно на здравето.

- Закуската е нещо, което не ви съветваме да изпускате . Направете си нещо с булгур. Ако сложите в кашата мляко, постарайте се да е нискомаслено.

- Намалете месото, да се консумира повече риба.

• Спазвайте ги - най-хубавите навици при магнитна буря

По време на магнитните бури не забравяйте да си почивате повече. В никакъв случай не пропускайте добрия сън - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, дайте шанс на следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е точният момент. Не е задължително разходката да е дълга, но едни лежерни 30 минути ще са ви изцяло достатъчни. При положение, че не ви е до разходка и предпочитате да сте си вкъщи, то една кратка гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Има и неща, от които ще е добре да се лишите - това са пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Ако пушите, редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и твърде солени храни.

Освободете се от тежката физическа работа, както и от стреса. Редуцирайте кибиченето пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, ако не ви причинява проблеми със стомаха и червата, ще има хубава роля в цялостния подход.

Можете да изпробвате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в хигиенните ви навици.

По-хубаво е да намалите консумирането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки имат подобно действие, така че ги изолирайте. Кофеинът както се знае, не е препоръчителен по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Ключови решения не вземайте и шофирайте внимателно.

Точна проверка - най-сигурното място за консултация

Би трябвало да сте забелязали, че в медиите е наситено с съобщения за магнитни бури. За съжаление обаче повечето не са верни и подвеждат читателите. На практика има един-единствен подход, с който да се осведомите прецизно за бурите - той е на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com