Пийте вода с лимон и ще забележите тези 5 ефекта

33154
Пийте вода с лимон и ще забележите тези 5 ефекта
Снимка: iStock

Вероятно най-простият начин за здравословна хидратация е да си налеете чаша H2O. Но нека бъдем честни. Тя има малко скучен и по-точно никакъв вкус. Ако обичате всяка глътка да е ароматна, плоският вкус на обикновената вода може да направи така, че другите по-малко здравословни напитки да изглеждат много по-привлекателни, докато сте пресушени. Въпреки това лимоновата вода - т.е. чаша вода, придружена от един или два пресни лимона, може да бъде чудесно хидратиращо решение, когато обикновената вода започне да губи очарованието си.

Сложете щипка от тази подправка във водата с лимон и вижте какво ще се случи с тялото ви

Прибавянето на лимонови резенчета към водата може да изглежда като незначително средство за подобряване на вкуса на водата, но изследванията показват, че пиенето на лимонова вода може да осигури и редица ползи за здравето. Като начало, това може да осигури над 10 % от дневната ви нужда от витамин С. Освен че са богат източник на витамин С, лимоните са богати и на други хранителни вещества - витамини от група В, калий и фолиева киселина, които могат да допринесат за намаляване на възпаленията, здравословно кръвно налягане, възстановяване и възстановяване на мускулите, възстановяване на клетъчни увреждания, поддържане на имунната система и дори за намаляване на теглото. Ето и какви биха могли да бъдат ползите ако пиете по чаша вода с лимон всяка сутрин.

1. ПОДОБРЕНО СЪСТОЯНИЕ НА КОСАТА, НОКТИТЕ И КОЖАТА

Подобно на много хора, гъстата и здрава коса, естествено еластичните нокти и гладката, ярка и чиста кожа са физически качества, които, макар и постижими, изискват повече усилия за поддържане с възрастта. Макар че изследвания показват, че витамин С може да поддържа здравословното производство на колаген, който играе роля за качеството на кожата, ноктите и косата, ще се изненадате, че малко лимонов сок може да окаже огромно влияние! Възможно е да забележите по-бързо растяща коса и по-издръжливи нокти. Но най-голямата полза ще е може би за кожата. Шанса тя да бъде видимо по-сияйна и гладкае голям.

Учени разкриха истината за водата с лимон - наистина ли е толкова полезна

2. ПО-ЛЕСНО ЗАСИЩАНЕ И ПО-ДОБРО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

Възможно е понякога да прекалим с порциите за хранене и да ядем като животни. Много хора обаче споделят, че откакто пият вода с лимон се чувстват по-сити и нямат нужда от големи порции, за да се заситят. Що се отнася до кръвното налягане, хора с по-високо кръвно споделят, че показанията им не надхвърлят 122/83 mmHg, откакто започват деня си с чаша вода и лимон.

3. ПО-МАЛКО МУСКУЛНИ СПАЗМИ И ПО-БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

Случвало ли ви се е да ви крампира крака докато спите спокойно? Може да се зарадвате след като разберете, че водата с изстискан лимон в нея може да предотврати тези случаи. Но това не е всичко. Според експерти пиенето на вода с лимон може да има благоприятни действия при голямо физическо натоварване или дори нараняване. Те споделят: "Възможно е, тъй като сте били добре хидратирани, тъканта ви да е била по-малко крехка. Мислете за това като за фолио от балончета: Колкото повече, в този случай течност, има в балончето, толкова по-голяма защита имате. Така че тези кръвоносни съдове са защитени, а и синините са по-малко видими." Други експерти добавиха: "Това е като при тъмните кръгове под очите. Маските за лице имат за цел да подсилят и хидратират тази кожа, така че да не се виждат кръвоносните съдове през тънката и по-малко еластична кожа."

Свойството на водата с лимон, за което дори не предполагате

ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ

Доста хора имат нужда от повече време, за да станат продуктивни и енергични. Но вместо да започвате деня си с кафе, което може да повлияе зле на кръвното ви налагяна или на зъбите ви, опитайте с чаша освежаваща вода и лимон. Да, може да не усетите нивата на енергия, които ви дава кафето, зеления или черния чай, но за сметка на това ще усетите освежаване и допълнителен усет за бодър дух, който да ви помогне да се раздвижите. Също така е възможно да установите, че обичайните ви следобедни спадове стават все по-редки.

Всеки човек трябва да пие по 1-2 литра вода на ден. В съчетание с ползите от допълнителното зареждане с витамин С и калий чрез лимоните, може да направите този навик още по-полезен, освежаващ и вкусен.

Източник: Eatthis

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

7 основни причини за хронични заболявания

Защо ТРЯБВА да ядете шепа кашу всяка вечер?

Еликсири на младостта: 5 най-добри напитки, които е добре да пиете на празен стомах - опитайте сутрин

Кои храни могат да причинят артрит?

Варени яйца - сутрин или вечер е по-добре да се ядат

Това са най-полезните картофи при диабет

Кои храни са най-полезни за сърцето?

6 симптома за инфекция на ухото, които не бива да пренебрегвате

Кога лененото семе може да ни навреди и какви са ползите от консумацията му

Защо се появява сърбеж в гърлото: причини за този неприятен симптом

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com