Правете секс, за да нямате...

57746
Правете секс, за да нямате...
Снимка: Thinkstock/Guliver

Турски учени изясниха, че сексът се явява ефективен метод за борба с камъните в бъбреците, става ясно от статия, публикувана в научното издание Urology, съобщава блогът на Discover Magazine.

В серия експерименти учените се опитали да разберат дали редовният полов живот допринася за спонтанното извеждане на камъните, разположени в долната част на уретера.

32 факта и лъжи за секса

Понякога много митове се превръщат във факти, които са абсолютна лъжа, но продължаваме да вярваме в тях. Това са няколко неща за секса,...

Участващите в изследването доброволци били разделени на три групи. Членовете на първата били призовани да правят секс поне три-четири пъти седмично. Втората група ежедневно получавала тамсулозин (препарат, който се прилага в лечението на затруднено уриниране, но понякога и като средство срещу камъни). Третата група била контролна.

След две седмици 83,9% от пациентите в първата група се избавили от камъните в бъбреците. Във втората група те били 47%, а в контролната – само 34,8%. Редовният секс също ускорил извеждането на камъните – средно този процес в първата група отнел десет дни, във втората това били 16,6 дни, а в третата – 18 дни.

Бъбречнокаменната болест (нефролитиаза) е най-честото от урологичните заболявания. Тя се проявява в отлагане на конкременти в бъбреците. Размерите на камъните са разнообразни. Малките конкременти могат да се извеждат с урината, без да предизвикват неприятни усещания.

Конкрементите с размер не по-малко от два-три милиметра са способни да предизвикат запушване на уретера, което се съпровожда с остри болки в областта на кръста.

Кога омръзва сексът?

Специалистите от университета "Лудвиг Максимилиан" си задали въпроса: след колко време започва да угасва сексуалното влечение при двойк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com