Психическото здраве е пряко свързано с физическото

4662
Психическото здраве е пряко свързано с физическото
Снимка: Thinkstock/Guliver

Психическото здраве е пряко свързано с физическото, това каза за Радио „Фокус” - Шумен, Катя Димитрова, инструктор по спортна гимнастика и танци. По думите й, добрата двигателна активност допринася както за добра форма, така и за по-добро психическо здраве.

“До голяма степен негативите и стреса от ежедневието се освобождават именно чрез физическо натоварване. Стресът, който се натрупва по време на всекидневната рутина, може да бъде освободен чрез активен спорт“, каза Димитрова. Според нея няма подходящ сезон за започване на здравословен начин на живот, чакането на такъв е само отлагане във времето и оправдание.

Как да разберем, че тялото ни боледува

Много хора не разбират значението на магнезия за тялото. Той е от решаващо значение за мозъка, сърцето, мускулната функция и за здравет...

Тя допълни, че доста често хората се мотивират през пролетта да започнат с тренировки с мисълта за наближаващите летни дни и с нагласа да влязат във форма за да покажат добри резултати на морето и в по-отворените дрехи, но според нея идеята не е да изглеждаме добре само през летният сезон, а да се чувстваме добре през цялата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com