Щит срещу магнитните бури - Помагаме с лесни и приятни идеи

21304
Щит срещу магнитните бури - Помагаме с лесни и приятни идеи

Мрачните периоди с магнитни бури са изпитание за немалък дял от хората. В настоящата статия обаче ще представим много подробно и полезно абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и за ваше ползване ще ви предоставим начин, по който да откриете с пълна валидност в кой момент ще ударят магнитни бури.

Как да разберем дали сме под въздействието на магнитните бури?

Смята се, че близо 45 % от хората са уязвими към магнитните бури, а напоследък броят им расте. Не всички от тях знаят, че личното неразположение, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, трудност при фокусиране, са породени или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт могат да бъдат забелязани дори ден или два преди самата магнитна буря, а при други - в окото на бурята.

Това обаче не трябва да буди притеснения във вас - всеки може да се приспособи и потуши реакцията си към магнитната буря, ако придобие първокласни навици и използва различни тактики за справяне със ситуацията. Истината е, че тези навици са много хубави за вас и ще ви въздействат здравословно така, че не само когато започнат магнитните бури, а винаги в ежедневието да запазите бодрост и свежест. Затова тук ще ви посъветваме за всичко, което ви е изключително важно да знаете за магнитните бури и какви стратегии да използвате, за да се преборите с тях.

Можете ли да кажете дали сте метеочувствителни?

В случай, че магнитните бури ви влияят лошо, то определено вие принадлежите хората, предразположени към по-изразена чувствителност към времето и неговите промени. Подобно обстоятелство не трябва да създава във вас притеснения - всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Как можем да ги характеризираме? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора стават жертва на различни промени в менталното състояние, както и физически дискомфорт, когато има резки климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или пронизващият студ, слънчевите изригвания им влияят значително повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора в повечето случаи са малко по-емоционални. Понякога получават болезнени усещания в ставите или мускулите при рязка промяна на времето. Невинаги успяват да спят добре. Обикновено се оплакват от по-ниска работоспособност, разсеяност и отслабена концентрация. Усещането за задух е обичайно.

Хроничните заболявания са силно изразени при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - в такъв случай промените във времето биха могли да ви създатат чувство за неразположение . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват значителна слабост, проблеми със съня и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво би било много хубаво да направите по време на магнитните бури.

ТОП методи, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Магнитни бури и добра храна - най-лесният начин да се справим с тях

Какво ще похапвате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенно значение за арсеналът, с който посрещате трудния период. Диетата, която бихме ви посъветвали да спазвате, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Слагайте на трапезата повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително подходящ вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Много добре подпомогат здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От нещата за готвене вкъщи, от варивата сега е подходящият момент за боб и леща. Тези варива действат изключително облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Би било добре да е ръжен, защото включва витамините от групата Б, които имат мощно въздействие за нервната система. По-добре премахнете от менюто наличието на белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Билковата ни аптека винаги е голяма, но тук ще ограничим до основните. Това са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Може дори да си направите кипяща смес от няколко билки, които влияят отлично.

- Закуската е нещо, което не би било добре да пропускате . Направете си нещо с булгур. Ако сложите в кашата мляко, би било добре да е нискомаслено.

- Намалете месото, да се консумира повече риба.

• 8-те най-важни навици

По време на магнитните бури постарайте се да си почивате повече. Спете повече - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, дайте шанс на следобедната дрямка.

Разходките са от първостепенна важност, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е точният момент. Не е от голяма важност разходката да е дълга, но едни приятни и бавни 30 минути ще са ви напълно достатъчни. Ако случайно не ви е до разходка и предпочитате да прекарате повече време вкъщи, то една десетминутна гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Докато траят магнитните бури извадете от менюто си пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и прекалено солени храни.

Отложете физическите напрежения. Редуцирайте дългия престой пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, ако не ви причинява проблеми със стомаха и червата, ще има хубава роля в стратегията ви.

Можете да изпробвате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в банята.

По-хубаво е да намалите поглъщането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки имат подобно действие, така че ги изолирайте. Кофеинът както се знае, не е препоръчителен по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Сложете спирачка за кратко на важните решения и шофирайте внимателно.

За финал - ето къде да проверите за магнитните бури

Би трябвало да сте забелязали, че в социалните мрежи е наситено с непрекъснати информации за магнитни бури. За съжаление обаче голяма част от тях не отговарят на истината. На практика има един-единствен подход, с който да се информирате навреме за бурите - той е на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com