Супер храните, които лекуват

14380
Супер храните, които лекуват
Снимка: iStock/Guliver

Резистентността към антибиотици не е шега, но можете да я избегнете, като използвате антибиотични алтернативи, когато е възможно. Включването на поне един от тези 11 продукта в ежедневието ви може да засили имунната ви система и да попречи на бактериите да нападнат тялото ви, предаде БГНЕС.

Това не означава, че никога повече няма да се нуждаете от лекарство, предписано от лекар, но тези продукти щеоблекчат лекуването на инфекции.

Масло от маслинови листа

Не само маслините и зехтинът са полезни за тялото. Екстрактът от маслинови листа се използва като редуктор на естествената треска.

Установено е също, че лекува малария. Изследователите наскоро откриха, че олеиновата киселина в маслиновите листа функционира като антибиотик с широк спектър на действие, който може да убива бактерии, вируси и гъбички.

Смирна

Ето една подправка, която вероятно познавате от библейската история за раждането на Исус. Това ще ви даде представа колко отдавна хората са знаели, че смирната е ефикасно лекарство.

Проучване от 2000 г. потвърждава, че смирната е в състояние да се бори с бактерии като „ешерихия коли“ и стафилококи.

Ябълков оцет

Препоръчван за всичко - от загуба на тегло до превенция на рака, поддръжниците на консумацията на ябълков оцет твърдят, че той лекува всякакви болести.

Медиците са потвърдили, че той има антибиотични и антисептични способности.

Кокосово масло

Кокосовото масло се рекламира от няколко години като чудо, което е добро за вашето тяло отвътре и отвън. Истината е, че кокосовото масло е съдържа антиоксиданти и има противогъбични и антимикробни характеристики.

Зеле

В много ситуации способността на зелето и другите зеленчуци в кръстоцветното семейство да „взривяват“ червата с газове не се счита за добра. Но когато се опитвате да се борите с бактерии, това е точно зеленчукът, от който имате нужда.

С какво е опасно преяждането с месо?

Антонина Стародубова, главен диетолог в Московския здравен отдел, заяви пред РИА Новости, че по време на майските празници е по-добре д...

Серните съединения в зелето причиняват газове, но те също са „шампиони“ при унищожаването на вредните клетки. Антибактериалната функция на зелето е най-силна, когато го консумирате сурово.

Джинджифил

Джинджифилът е отлична подправка за всекидневна консумация. Неговият активен компонент, гингерол, доказано намалява риска от развитие на рак и предотвратяване или успокояване на храносмилателните проблеми.

Джинджифилът отдавна се използва като естествен антибиотик, особено срещу патогени, пренасяни от храни.

Екстракт от семена от грейпфрут

8 невероятни факта за чудото на природата - Алое Вера

Може би няма човек, който да не знае, че Алое Вера е магическо растение. То има множество лечебни свойства и наистина много ползи за зд...

Спрете да изхвърляте семената от сутрешния си грейпфрут! Установено е, че екстрактът от тези семена е толкова мощен, колкото активните съставки в антибактериалните сапуни.

Екстрактът от семена от грейпфрут може да се използва вътрешно за бактериални инфекции или външно за лечение на брадавици и превенция от заразни болести.

Лют червен пипер

Пикантният лют червен пипер всъщност е едновременно антибиотичен и анти-гъбичен в природата, така че си стува да понесете изгарящата лютивина, ако искате да се преборите с вирусна болест.

Ехинацея

Ето какво ще се случи с организма ви, ако започнете да си лягате 20 минути по-рано

Ако и ти си от хората, които са свикнали да си лягат след полунощ, може би често ти се случва да не можеш да станеш сутрин на време, ил...

Ехинацеята е едно от най-известните естествени средства за лечение на простуда. Най-добре приемайте ехинацея, ако имате бактериална инфекция, отворена рана или отравяне на кръвта. Тя е особено ефективна при лечение на респираторни инфекции.

Риган

Риганът е друг вкусен природен антибиотик заради съдържанието на карвакрол. Този естествен антибиотик е добър за всички видове бактериални инфекции, но е особено възхваляван за използването му при инфекции на стомашно-чревния тракт.

Чесън

Чесънът е супер-храна. Не само, че е използван като естествен антибиотик в продължение на стотици години, но и притежава антивирусни, противогъбични и антимикробни свойства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Нов кръвен тест показва изключително висока точност при откриване на рак на дебелото черво

Ето колко часа седене може да повиши риска от ранна смърт

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за отслабване и забавяне на стареенето

По колко дробчета може да ядете без вреда за здравето

Какво се случва с тялото, ако пиете вода с мента всеки ден

Лекар: Този зеленчук предпазва от кръвни съсиреци

Мед и канела - как тази комбинация влияе на тялото

Турски учени: Яжте киселото мляко така, за да е полезно за холестерола

Закуската, която чисти тялото от токсини и помага да отслабнете с 5 кг за месец

Внимавайте с храната, ако приемате тези лекарства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com