Как здравословното хранене да бъде вкусно

5101
Как здравословното хранене да бъде вкусно
Снимка: Pixabay.com

Много голяма част от хората са заблудени, че здравословното хранене е еднообразно и безвкусно. Полезното хранене всъщност е много вкусно, богато на витамини, минерали и ценни хранителни вещества.

За да се храните здравословно трябва да се откажете от шумящите опаковки и бързите храни като хамбургери, вафли и т.н. Те не ви дават никакви полезни вещества, само пълнят корема ви. Също така са много вредни и калорични.

6 храни, с които винаги ще сте здрави

И все пак преди всичко, здравето е най-важно. Всеки човек иска да е здрав, а ние знаем как да го постигнете, само чрез консумирането на...

Ето какво трябва да знаете за здравословното хранене:

Защо не трябва да ядете вредни храни?

Те са причината за много голяма част от заболяванията като диабет. Тя храни тялото със свободни радикали и натрупва подкожна мазнина. Благодарение на нея жените се сдобиват с толкова неприятния целулит. Ако искате организма ви да функционира правилно и да се чувствате добре, просто започнете да готвите вкъщи. Уверяваме ви, че можете да приготвите много вкусни ястия, които също така да са здравословни.

Защо трябва да ядете месо?

Консумирането на зеленчуци и плодове трябва да е 2:1

До 70-75% трябва да са суровите плодове и зеленчуци в храната ни, а отношението зеленчуци-плодове трябва да е 2 към 1. Когато консумира...

То съдържа протеин, който е много важен за тялото ви. Всеки един вид месо е полезен, ако е приготвен по правилен начин, тоест с малко мазнина. Ако целите да свалите килограми, по-добре ще е да заложите на по-чистите меса като пилешко, пуешко, телешко, свинско контра филе. Можете да го приготвите по много вкусен начин, а може би дори не сте предполагали, че здравословното хранене може да бъде толкова разнообразно. Можете да го приготвяте гриловано със зеленчуци, перфектната вечеря или пък обяд.

Защо трябва да приемате въглехидрати?

Опитайте се да разнообразявате менюто си с ориз, картофи, овесени ядки, грах, черен хляб и т.н. Не си мислете, че здравословното хранене означава постоянни ограничения. Всъщност можете да хапвате почти всичко, стига да е в умерени количества. Можете да разнообразявате менюто си постоянно. Например вместо захар, използвайте мед, вместо бял хляб, използвайте черен и т.н. В началото може би ще ви е трудно да замените тези продукти, но с времето ще свикнете и ще започнете да се чувствате много по-добре.

Как можете да разнообразите менюто си?

Психика и тяло: мислете ги като едно

Петя Симеонова е клиничен психолог и автор в Actualno.com. Специалист по тревожни разстройства, паника и агорафобия. Консултира хора с ...

Като за начало можете да намерите разнообразие в плодовете и зеленчуците. Има много различни видове, които може би дори ще ви изненадат. Приготвяйте си различни смутита за закуска, те ще ви дадат нужните витамини, фибри и минерали и ще ви заситят. Също така можете да хапвате сурови ядки, които много ще ви заситят. Все пак не прекалявайте с тях, защото съдържат много калории. Можете също да използвате зехтин за салатата, вместо олио. В допълнение са всякакви най-разнообразни подправки, можете да използвате всички видове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: При тези заболявания НЕ трябва да се пости

Хората с тази кръвна група НЕ трябва да ядат месо

Билката, която пречиства черния дроб и укрепва костите

Ябълков оцет - кога и как е правилно да се пие

Киста на млечните жлези: Причини, симптоми и лечение

Какви са признаците за липса на витамини в организма ни?

Нов кръвен тест показва изключително висока точност при откриване на рак на дебелото черво

Ето колко часа седене може да повиши риска от ранна смърт

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за отслабване и забавяне на стареенето

По колко дробчета може да ядете без вреда за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com