Съвети за елиминиране на папиломите по естествен начин

50278
Съвети за елиминиране на папиломите по естествен начин
Снимка: iStock/ Guliver

Брадавицата е инфекция, причинена от човешкия папиломен вирус, която се проявява под формата на повдигнати образувания по кожата. Това е болест, която се среща в голям процент от населението, особено при хора в средна и по-напреднала възраст. Въпреки че в повечето случаи тези образувания не са злокачествени и изчезват сами, те могат да бъдат досадни и грозни .

Шията, гърба, ръцете или краката са областите, където се появяват най-често при вас? Да, наистина това са най-често срещаните места, въпреки че могат да се появят и по лицето, гърдите и гениталиите.

Защо се появяват брадавици?

Както споменахме, брадавиците се причиняват от човешкия папиломен вирус известен също като ХПВ - заболяване, което включва повече от 100 вида.

Но защо се появяват?

Е, бидейки вирус, човек може да се зарази по два начина. Или при директен контакт със заразен човек, тоест ръкостискане, докосване ... и чрез контакт със заразени повърхности. Това се случва главно в помещения като съблекални, подове на плувни басейни ...

Във всеки случай няма възможност за заразяване с кръв. Инкубационният период е между един месец и една година след настъпване на инфекцията.

Как да премахнете брадавиците по естествен път?

Рициново масло

Нанесете капка рициново масло върху брадавицата, два пъти на ден и я покрийте с марля. Можете също така да смесите супена лъжица рициново масло със сода бикарбонат и да го нанесете по същия начин.

Ябълков оцет

Нанасяйте капка оцет върху брадавицата всеки ден, докато тя изчезне напълно.

3 000 са жертвите на рак, предизвикан от човешки папилома вирус годишно у нас

3 000 души у нас всяка година умират от рак, предизвикан от човешки папилома вирус. Това съобщи председателят на Българската асоциация ...

Чесън

Нарежете на много ситно чесън и разтрийте брадавицата за няколко минути. Повтаряйте тази стъпка всеки ден, докато тя напълно изчезне.

Лимон и сол

Запечете лимонова кора с кожата надолу. Когато частта от кожата започне да е много гореща, сложете малко сол, нанесете я върху засегнатата област и я задръжте за 2-3 минути. Повтаряйте операцията в продължение на 7 дни, като сменяте лимона за всяка отделна процедура.

Прясно смокиново мляко

Няма ваксина срещу рак на маточната шийка, има много пари

През последните дни се води активна кампания, наречена "10 минути само за мен", обявена като профилактика на рака на маточната шийка. Л...

Вземете прясна смокиня, извлечете млякото й и я нанесете върху брадавицата. Покрийте с марля или тампон за 8 часа и повторете процеса в продължение на 9 дни. Може да закупите готово смойкиново мляко и от аптеките.

Аспирин и вазелин

Натрошете една четвърт аспирин в чинийка и разбъркайте добре със същото количество вазелин. Нанесете го върху брадавицата и сложете тампон върху нея. Повторете операцията в продължение на 10 дни, всяка сутрин и вечер. 

Собствената ни слюнка също има антибактериални свойства, които могат да действат като дезинфектант срещу брадавици. Сутрин когато се събудите, изплакнете устата си, вземете малко от собствената си слюнка с пръст и я нанесете върху брадавицата. Повтаряйте операцията всяка сутрин, докато брадавицата изчезне. Един много елементарен, но също ефикасен метод.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ - НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С ЛЕКАР ЗА МЕДИЦИНСКИ ПРОБЛЕМ!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване с банани - ето как е правилно да се прави банановата диета

Лекар: При тези заболявания НЕ трябва да се пости

Хората с тази кръвна група НЕ трябва да ядат месо

Билката, която пречиства черния дроб и укрепва костите

Ябълков оцет - кога и как е правилно да се пие

Киста на млечните жлези: Причини, симптоми и лечение

Какви са признаците за липса на витамини в организма ни?

Нов кръвен тест показва изключително висока точност при откриване на рак на дебелото черво

Ето колко часа седене може да повиши риска от ранна смърт

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за отслабване и забавяне на стареенето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com