Тази жена свали 35 килограма за нула време, вижте как

5482
Тази жена свали 35 килограма за нула време, вижте как
Снимка: iStock/Guliver

111-килограмовата жителка на шотландския град Глазгоу реши да се подложи на операция за стомашен байпас и отслабна с 35 килограма. Тайните на нейния успех разкри The Mirror.

31-годишната Карлийн Бут започна да пълнее още като дете. Като защита срещу стреса тя развила нездравословна хранителна зависимост. Жената злоупотребявала с храната и в зряла възраст. В резултат на това стрелката на нейното тегло достигна 111 килограма. Ковид режимът само засили нездравословния начин на живот.

Шотландката станала твърде тежка за леглото си, заемала и твърде много място, така че трябвало да спи в отделна стая от съпруга си Робърт. 

„Започнах да се отвращавам от себе си“, каза тя. Бут започна да страни от приятелите си, защкото те бяха много по-слаби от нея. Поради задух тя се страхуваше да не се зарази с коронавирус.

Бут изпадна в депресия и потърси изходи от тази ситуация. Тогава тя се натъкна на информация за операция със стомашен байпас. Процедурата обещавала намаляване на обема на стомаха с 15 процента от първоначалния му размер. В крайна сметка жената решила, че й е дошло време да вземе положението в свои ръце. Тя си обеща да бъде слаба и здрава.

Так Бут реши да се подложи на операцията. Съпругът се съгласи да й помогне и пет седмици по-късно жената попадна под хирургическия нож. След операцията шотландката промени диетата и начина си на живот. В резултат на това отслабна с 35 килограма.

Наистина ли студът може да ни разболее? Отговорът ще ви изненада

„Облечи се да не настинеш!“ Повечето хора вероятно са чували някаква вариация на тези родителски съвети, или сами като роди...

„Първите две седмици след операцията пиех само течности: протеинови шейкове или бульони. После две седмици ядох картофено пюре. Сега мога да ям всичко, но на много малки порции “, сподели жената.

Тя се опитва да ходи всеки ден и да прави тренировки за укрепване на мускулите. 

Сега жената се чувства много по-уверена и вече не й се налага да спи в отделна стая. Освен това шотландката сега гледа на храната като на гориво за тялото, което й помага да поддържа жизненост и здраве, а не бавно да я убива, както правеше в миналото.

По-рано беше съобщено за жителка на американския град Шанхай, щата Минесота, която тежала 120 килограма, но отслабнал с 59 килограма за една година благодарение на няколко добри навика. Тя настрои мобилния си телефон на напомняния за задачите, които има да извърши за деня и ги изпълнявала най-стриктно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com