Това са 11-те най-добри храни за борба с подуването на корема - част 1

7393
Това са 11-те най-добри храни за борба с подуването на корема - част 1
Снимка: iStock/Guliver

Почти всеки е страдал от подуване на корема в един или друг момент. Не само е неудобно, но и може да промени начина, по който стоят дрехите ви и дори чувствата ви към тялото ви. Независимо дали усещате подуване на корема само след хранене, или е постоянно, може би се чудите как да се отървете от това неприятно усещане. Но първо, какво го причинява?

Подуването на корема се дължи на неусвоена храна, която остава в храносмилателния тракт за по-дълги периоди от обикновено. Някои вещества, открити в различни храни като кореноплодни зеленчуци, боб и някои плодове, причиняват подуване на корема и газове.

Подуването на корема може да бъде причинено и от задържане на вода и излишен прием на натрий, както от глутен и млечни продукти, ако имате непоносимост към тях. За щастие има много храни, които могат да помогнат да се предотврати подуването на корема и да се спре, след като вече е започнало. Ето кои са те:

Копър

8 храни, които причиняват подуване на корема

Всеки човек поне веднъж в живота си е изпитвал чувство на подуване. То води до дискомфорт, газове и дори болка. Нещо повече – под...

Копърът има дълга история като помощник за храносмилането и традиционно се поставя на масата за вечеря след консумиране на тежка храна, за да помогне за храносмилането. Семената често се използват в индийската култура за борба с подуването, като се дъвчат или използват за приготвяне на чай.

Джинджифил

Противовъзпалителните и антибактериални свойства на джинджифила правят чудеса с подуването на корема. Всъщност това е едно от най-добрите природни средства за лечение на всякакви стомашни проблеми, включително гадене. Джинджифилът действа добре, когато е прясно настърган и добавен в гореща вода, както и в смутита.

Мента

Не само освежител за дъх, тази билка има както противовъзпалителни, така и спазмолитични свойства, които побеждават подуването. Ментата успокоява целия храносмилателен тракт и позволява преминаването на газове, което може да помогне за облекчаване на това не толкова забавно пълно усещане.

Три заблуди в борбата срещу коремчето

Живеем във време, което изобилства от информация за здравословно хранене, фитнес и как да постигнем идеалната фигура. Това не е гаранци...

Целина

Целината е естествен диуретик, което означава, че ви помага да отделите излишна вода и да се чувствате по-малко подути. Може да не е любимият зеленчук на всички, но определено може да помогне в борбата със задържането на вода.

Краставица

Краставиците също помагат за справяне с подуването и задържането на вода. Те съдържат флавоноловия антиоксидант кверцетин, за който е доказано, че помага в борбата с възпалението в храносмилателния тракт и намалява симптомите на дразнение на червата. Краставиците също помагат за пречистването на черния дроб (нашият основен детоксикиращ орган), който премахва отпадъчните материали и токсините от червата и кръвта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com