X
 
 

Тв водещ заяви в ефир, че няма микроби и не си мие ръцете, пошегувал се (ВИДЕО)

2371 2
Тв водещ заяви в ефир, че няма микроби и не си мие ръцете, пошегувал се (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver
Водещият от американската телевизия Fox News Пит Хегсет призна, че не е мил ръцете си 10 години, защото "микробите не са реално съществуващи", предаде БГНЕС.

Говорейки за предаването "Фокс и приятели“, Хегсет каза, че понеже не могат да се видят с просто око, инфекциозните микроорганизми не съществуват. "Аз инокулирам себе си", добави завършилият Харвард и Принстън водещ (бел. ред. - инокулацията е вкарване на микроорганизми и вируси в тялото на живи организми).

"Ноев ковчег" за микроби може да спаси човечеството

Група учени доказаха необходимостта от създаване на "хранилище" за микроби, за да бъде запазено здравето на населението, пише сп. Scie...

Неговото признание дойде, след като ководещите Ед Хенри и Джедадая Била му се подиграваха, че яде изоставена от неизвестен човек пица.

"Моят постулат за 2019 година е да казвам неща в ефир, които казвам и без да съм в ефир", добави Хегсет.

Неговите коментари бяха посрещнати както с подкрепа, така и с притеснение в социалните медии.

По-късно Хегсет заяви за USA Today, че неговите изказвания са били шега. "Ние живеем в общество, в което хората ходят наоколо с дезинфектант за ръце в джобовете си и се дезинфекцират 19 000 пъти на ден, сякаш това ще им спаси живота. Аз се грижа за себе си и за всичко това, но не съм обсебен от него през цялото време", каза той.

Учени: Сушилките за ръце са опасни

Уредите за сушене на ръце са опасни и разпространяват вредни за здравето бактерии. Това пише в статия списание „Медикъл експрес&l...

След обществената реакция той коментира, че е смешно как хората приемат нещата толкова "буквално и сериозно", че техните "глави могат да експлодират".

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията твърдят, че редовното измиване на ръцете "е един от най-добрите начини за премахване на микробите, избягване на разболяването и предотвратяване разпространението на микроби върху другите".

Според научно изследване, публикувано от Националния център за биотехнологична информация на САЩ, един грам (0.03oz) човешки фекалии - теглото на кламер - може да съдържа един трилион микроби. Бактериите, които могат да се разпространяват чрез немити ръце, са причинители на салмонела и ешерихия коли.

Американският президент Доналд Тръмп, който дава повече интервюта за Fox, отколкото за всяка друга голяма мрежа, е признавал няколко пъти, че е гермофоб (бел. ред. - страхуващ се от микроби). В книгата си "Изкуството на завръщането" от 1997 година Тръмп пише: "Едно от проклятията на американското общество е простият акт на ръкостискане". "Аз съм маниак на тема чисти ръце. Чувствам се много по-добре, след като старателно си измия ръцете, което правя колкото е възможно повече", добавя той.

Някои учени отбелязват, че прекалената хигиена също може да бъде лошо нещо, тъй като евентуално намалява естествената резистентност на микробите. Но, както казва един от читателите на BBC, Кевин Кук: "Изобщо да не миеш ръцете си в продължение на 10 години е безразсъдно пренебрежение към здравето на другите“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    Ами ще излезе прав! 10 години не си е мил ръцете, а е жив и здрав!? Къде са микробите, що не са го разболели до сега?! ;)
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    П.П. А може редовното миене на ръцете да е по-вредно?!
    : 1 !