X
 
 

Учени откриха най-полезната мазнина за готвене

34288 1
photo of Учени откриха най-полезната мазнина за готвене
Снимка: Thinkstock/Guliver
Учени от Испания съобщиха коя е най-добрата мазнина за готвене, която има куп полезни за здравето свойства. Експертите посочиха продукт, с който, ако готвите, ще се предпазите не само от високо кръвно, но и диабет тип 2, артрит, както и някои видове рак.

Веществата в този продукт понижават стреса и разширяват кръвоносните съдове. Специалистите са достигнали до този извод след четиримесечен експеримент.

Истински ли е зехтинът в магазините?

Зехтинът е все по-предпочитан продукт на българската трапеза. Маслиновото масло е синоним на качествена и здравословна храна, но поради...

Учените смятат, че готвенето с маслиново олио (известно още като зехтин), има много благоприятно влияние върху организма.

Това е може би най-добрата готварска мазнина, тъй като в нея се съдържат антиоксиданти, наречени полифеноли. Специалистите са сравнили ефекта от две четиримесечни диети. Едната от тях била богата на зехтин, а другата не.

Резултатите са показали, че изобилната консумация на зехтин се свързва с понижение в систоличното и диастоличното кръвно налягане, като ефектът е по-ясно изразен при жените.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Георги Илиев Митев 1 Георги Илиев Митев преди 3 седмици Профил на трол?
    СВИНЕТЕ ГИ ТРЪШНА ЧУМА. СКЪПИТЕ ДОМАТИ КАТО ГУМА. ЩЕ СЕ ХРАНИМ ЗАНАПРЕД ИКОНОМИЧНО И ЩЕ ОЦЕЛЯВАМЕ БИОЛОГИЧНО. Автор: Георги Илиев Митев Град София (2019).