Удря ли ни магнитна буря? Лечението, което е полезно да знаете

29679
Удря ли ни магнитна буря? Лечението, което е полезно да знаете

Сериозните магнитни бури са понякога бедствие за немалък дял от хората. В тази статия обаче ще представим много подробно и полезно абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и за ваш плюс ще ви предоставим начин, по който да откриете с пълна валидност в кой период ще се явят магнитни бури.

Колко процента от населението е под влиянието на магнитните бури и защо

Установено е, че почти 50 % от хората попадат под въздействието на магнитните бури, а в последно време броят им расте. Не всички от тях допускат, че личното неразположение, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, трудност при фокусиране, са породени или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт могат да бъдат забелязани дори ден или два преди избухването на магнитната буря, а при други - в окото на бурята.

Има обаче и добра новина - всеки може да се приспособи и омекоти реакцията си към магнитната буря, ако промени навиците си и поне за няколко дни изпробва ефективни стратегии за олекотяване на ситуацията. Истината е, че тези навици са много хубави за вас и ще допринесат за здравето ви така, че не само когато се разразяват магнитните бури, а винаги в ежедневието да имате перфектна кондиция и всеки да се интересува как я поддържате. Затова тук ще ви предоставим всичко, което ви е изключително важно да знаете за магнитните бури и какви техники да прилагате, за да се преборите с тях.

Метеочувствителните хора - кои са те?

В случай, че магнитните бури ви докарват до неприятни състояния, то по всяка вероятност вие принадлежите хората, предразположени към по-изразена чувствителност към времето и неговите промени. Дори и да е така, това не трябва да ви докарва до отчаяние - всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Как можем да ги характеризираме? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора преживяват различни промени в менталното състояние, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, прекомерна влажност или прекалена сухота на въздуха, тежките жеги или неприятният студ, слънчевите изригвания им влияят доста повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-чувствителни от другите и притежават по-ранима психика. Понякога страдат от болезнени усещания в ставите или мускулите при рязка промяна на времето. Типично за тях е и безсънието. Обикновено се оплакват от по-слаба работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Натрапчивото чувство за задух е често срещано.

Хроничните заболявания са силно изразени при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - в такъв случай промените във времето ви въздействат негативно . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват неприятна слабост, инсомния и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво би било много хубаво да направите по време на магнитните бури.

Най-добрите стратегии, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Хранене и магнитни бури - най-важните съвети

Какво ще похапвате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от изключително значение за тонуса ви. Диетата, която е най-доброто оръжие срещу магнитните бури, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Консумирайте повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително подходящ вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Чудесно оказват влияние на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- От домашните гозби, от варивата сега е перфектният момент за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Обърнете внимание на това да е ръжен, защото изобилства витамините от групата Б, които имат мощно въздействие за нервната система. Забравете обаче за белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Изборът на билки винаги е широк, но тук ще ограничим до основните. Това са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Може дори да си направите коктейл от няколко билки, които влияят не просто добре срещу магнитни бури, а и по принцип.

- Закуската е нещо, което е много важно за вас в този момент . Направете си нещо с овес. Ако сложите в кашата мляко, имайте предвич, че е препоръчително нискомаслено.

- Редуцирайте месото, да се консумира повече риба.

• Най-важните навици, които да спазвате

По време на магнитните бури задължително трябва да си почивате повече. Следете внимателно съня си и не правете компромиси с него - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, осигурете си малко повече от следобедната дрямка.

Разходките са едно от най-важните неща в тези дни, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е задължително разходката да е дълга, но едни отпускащи 30 минути ще са ви напълно достатъчни. При положение, че не ви е до разходка и предпочитате да си стоите вкъщи, то една поне пет минутна гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви въздействат добре също.

Намалете пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Ако пушите, редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и прекалено солени храни.

По-малко физически натоварвания. Редуцирайте дългия престой пред телевизора, компютъра и телефона. Изключете ги поне час или два преди да заспите.

Половин таблетка аспирин, в случай, че не ви носи болки в стомаха, ще има хубава роля в справянето с проблема с магнитните бури.

Можете да въведете в ежедневните грижи за себе си контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в банята.

Никак не се препоръчва консумирането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки са абсолютно забранени. Кофеинът действа зле на организма по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Въздържайте се от приоритетни решения и карайте кола само ако не можете да се придвижите с градски транспорт или пеш.

За финал - ето къде да проверите за магнитните бури

Навярно сте установили, че в информационните портали е наситено с статии за магнитни бури. За съжаление обаче много малко от тях имат общо истината. На практика има един-единствен подход, с който да се информирате навреме за бурите - може да се открие и абсолютно достоверен на страницата на НИМХ на БАН. Ето тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Благодарение на този зеленчук ще подобрите зрението и ще прочистите черния дроб

Какво ще се случи с холестерола ви, ако всяка вечер ядете по 1 лъжица мед

Парвовирус B19 - какво трябва да знаете и как се лекува

Учени: Тази напитка може да замени частично инсулина

Най-добрата вечеря за възрастните хора - какви храни включва

Яжте чесън и мед на гладно за 7 дни и вижте какво ще се случи

Лекар: Само 100 гр от тази риба набавят дневната доза омега-3

Как да увеличите шансовете си за забременяване

Алергия към полени - видове и лечение

Варицела - хранене и препоръки какво да избягвате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com