X
 
 

Заболявания на очите и ретината: Безплатни консултации за възрастни и деца

1949 0
photo of Заболявания на очите и ретината: Безплатни консултации за възрастни и деца
Снимка: Медикъл Караджъ
Доц. д-р Севил Ара Йайлали от специализираната офталмологична болница Batigozще консултира безплатно пациенти в София на 7 и 8 декември.Освен че е офталмолог с дългогодишен опит, доц. Йайлали е един от най-търсените специалисти в Турция за заболявания на ретината, витреоретинална и катарактна хирургия. Тя ще гостува у нас по покана на Звезделина Лютфи, управител на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Диабетна ретинопатия и витректомия

Най-новото в лечението на рака: Безплатни консултации с топ онколог от чужбина

Доц. д-р Серкан Кескин, началник на Отделението по медицинска онкология в болница „Мемориал Шишли“ в Турция, ще консултира ...

Високите нива на кръвна захар при диабетиците увреждат кръвоносните съдове в цялото тяло, включително и очните капиляри, и постепенно водят до загуба на зрение. Уврежданията на ретината, предизвикани от диабета, се наричат диабетна ретинопатия. Основен фактор за нея е продължително диабетно заболяване с високи нива на кръвната захар. В началните етапи на болестта пациентите обикновено нямат оплаквания и научават за проблема при случаен преглед. Важен диагностичен метод за идентифициране на пациентите, които се нуждаят от лечение, е Фундусфлуоресцеиноватаангиография(FFA). Диагностиката и лечението при проблеми с ретината се подобриха значително през последните години, с навлизането на апаратурата за Оптична кохерентна томография(OCT), каквато е налична в клиника Batigoz. В началния етап на болестта, лазерно лечение може да спре напредъка на съдовите увреждания и да предотврати постоянната загуба на зрение. В някои случаи се налага прилагането на вътреочни инжекции. В напреднал етап на заболяването се прилага хирургична операция, при която микрокръвоизливите в окото се почистват и вътреочната мембрана се премахва с парс планавитректомия.

Ретинопатия при недоносени деца

Бебетата, родени преждевременно, се поставят в кувьоз и се обдишват с кислород. При някои от тях обаче тази животоспасяваща намеса може да доведе до проблеми с ретината и зрението. Това може да бъде опасно, ако проблемът не се открие и лекува навреме. Лечението може да се извърши с аргон лазер или с охлаждане (криотерапия).

В детска възраст може да се наблюдават и други очни проблеми, което налага регулярни прегледи за ранно откриване. Късогледство, далекогледство и астигматизъм се наблюдават както при възрастни, така и при деца. Страбизъм (кривогледство) и амблиопия (мързеливо око) също изискват навременна намеса в ранна детска възраст, за да се постигнат добри резултати.

Безплатни консултации с топ естетичен хирург от чужбина

Д-р Зейнеп Севим, специалист по пластична, естетична и реконструктивна хирургия от високотехнологичната LIV Hospital в Турция, ще консу...

Коя е доц. Севил Ара Йайлали?

Родена пред 1976 г. в България, доц. Йайлали се дипломира втора по успех сред 400 випускници в Медицинския факултет на Истанбулския университет през 1999 г. Впоследствие специализира офталмология и се обучава в техниките на витреоретиналната хирургия във Великобритания и САЩ. Научните й интереси и постижения са в сферата на диабетната ретинопатия, възрастово обусловена макулна дегенерация, ретинопатия при недоносени бебета, полипоиднахороидалнаваскулопатия и централна серознаретинопатия. Към момента практикува в специализираната очна клиника Batigozв Истанбул, където прилагат последните методи и технологии в грижата за здравето на очите. В клиниката с висока успеваемост се лекуват глаукома, катаракта, заболявания на роговицата и ретината, рефрактивна хирургия, трансплантация на роговица и др.

Доц. Йайлали ще консултира в София възрастни пациенти на 7 декември и деца на 8 декември 2018 г.

Консултациите с доц. д-р Севил Ара Йайлали в София са безплатни, с предварително записване на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402.

В помощ на децата с тежки заболявания: Безплатни консултации с топ лекари от чужбина

Проф. д-р Хилми Апак, един от най-авторитетните лекари в областта на детската онкология и хематология в Турция, ще гостува в България н...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители