Забравете за подутите крака - ябълковият оцет е вашето решение

69005
Забравете за подутите крака - ябълковият оцет е вашето решение
Снимка: iStock

Разширените вени е доста широко понятие, тъй като варикозното заболяване може да се развие както в долните крайници, така и във вените на всеки вътрешен орган на човешкото тяло, понякога причинявайки сериозни усложнения. Разпространението на това заболяване, което е доста трудно за лечение, също е много широко, според статистиката от развитите страни разширените вени се срещат при почти 90% от жените и 65% от мъжете.

Защо ябълковият оцет помага?

Мнозина не разбират как обикновеният оцет може да помогне при заболяване като разширени вени? Но изненадващо полезният състав на ябълковия оцет, при условие че е натурален, има лечебни свойства и ефективност не само при разширени вени. Ябълковият оцет е витаминен комплекс, тъй като съдържа достатъчно витамини B, C, A, съдържа над 20 различни микроелементи и минерали, от които се нуждае човешкото тяло: силиций, калий, флуор, желязо, хлор, сяра, калций, магнезий, мед, фосфор, натрий. Но може да се използва само като външен агент, не се препоръчва да се приема вътре. Ябълковият оцет при разширени вени има следния терапевтичен ефект:

Ябълковият оцет укрепва стените на кръвоносните съдове

· Перфектно тонизира кожата

· Помага за облекчаване на подуване

· Активира функционирането на кръвоносната система на тялото

· Съдържа в състава си лимонена, млечна, пропионова киселини и цял комплекс от незаменими аминокиселини и ензими.

· В допълнение, ябълковият оцет се е доказал добре като средство за лечение на различни кожни заболявания, например гъбични заболявания и лечение на различни лишеи.

· Използва се при различни козметични проблеми - като средство за укрепване на косата, за почистване на кожата, за омекотяване и по-малко забележими следи от стрии по кожата.

Има много положителни отзиви за полезните свойства и терапевтичния ефект на ябълковия оцет, приготвен от ябълков сок. За да сте сигурни обаче, че приемате или използвате 100% натурален продукт за лечебни цели, по-добре е да си го направите сами.

Как да си направим ябълков оцет у дома, с мед, от ябълков сок?

Разбира се, домашното производство на ябълков оцет е трудоемък, сложен, дълъг процес, много по-лесно е да го купите в магазин. Но с направата на домашен оцет ще създадете истински, 100% натурален продукт, който ще има по-силен лечебен ефект от съмнителен индустриален продукт.

1 начин да направите ябълков оцет у дома:

Ябълките се нарязват на ситно, слагат се в голяма емайлирана тенджера, след което се заливат с гореща вода, но не вряла, а водата в тенджерата трябва да е с 4 см повече.

В зависимост от киселинността на ябълките, добавете захар, пропорционално на един килограм ябълки 50-100 грама захар. Вместо захар е по-добре да добавите мед, ако не сте алергични към него и ако оцетът ще се използва и за готвене. За разлика от захарта, той поддържа нивата на калий в готовия ябълков оцет.

Смесете получената маса в продължение на две седмици 1-2 пъти на ден. Това се прави, за да се осигури необходимия за ферментацията кислород и да не се появи кора. След изтичане на 2 седмици течността се прецежда през 2 слоя марля и се налива в няколко буркана с широко гърло, за предпочитане 2-3 литра. Не добавяме 6-7 см до върха на всеки буркан, също изчакваме още две седмици. След като подготвите чисти стъклени бутилки, изсипете оцета, също филтрирайте, затворете добре капака. Съхранявайте домашния оцет при температура не по-висока от 20 0C на тъмно място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Ще работи ли кето диетата за вас, ако имате диабет тип 2

Най-добрата пролетна билка за костите и холестерола

Лекар: Тези лекарства повишават риска от високо кръвно

Бързо отслабване: Яжте този зеленчук поне 2 пъти седмично

Учени: Това е най-добрият сок за сърцето

7 алкални храни, които предпазват от инфаркт и наднормено тегло

Столична дентална клиника предлага безплатни прегледи за деца

3 симптома на много опасни заболявания, които е лесно да пропуснете

Какъв магнезий да си купя – видове, ползи и за какво помага

Наследява ли се хипертонията?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com