Забрави за пречиствали на въздуха! Просто сложи някое от тези растения в дома си

24452
Забрави за пречиствали на въздуха! Просто сложи някое от тези растения в дома си
Снимка: iStock/Guliver

Растенията има свойството да пречистват въздуха и това не важи единствено за природата навън, а и за затворени помещения. Ако искате да усещате свежест у дома и да дишате чист въздух, заложете на зеленината и обзаведете дома си с няколко саксийки с красиви цветя. Имаме няколко такива предложения, които освен с красотата си, ще ви радват и със свойството си да пречистват въздуха.

Спатифилум – това растение е голям красавец. Обикновено хората го отглеждат без да са запознати със способността му да пречиства въздуха, но то прави точно това. Изключително нежно цвете, което усвоява газове и частици, токсични за хората. За да се радвате на чист въздух, добро здраве и красива гледка, си вземете спатифилум.

Брюксел призова за ограничаване на трафика в България заради замърсения въздух

Повечето градски части в България трябва да ограничат трафика, за да се преборят с нарастващите нива на замърсяване на въздуха. Това пр...

Английски бръшлян – обикновено се среща като украса по терасите и оградите на къщите, понеже е увивно растение. Може да го отглеждате и у дома обаче, тъй като усвоява вредните вещества от застоялите частици в затворените помещения. Пречиства въздуха и изглежда интересно – още една причина да го изберете за вашия дом и да се наслаждавате всеки ден на гледката, която ви предлага.

Палма – едно от най-добрите растения, подходящи за затворени помещения, които абсорбират веществата, трупащи се в дома и опасни за неговите обитатели при рядко проветряване. Тъй като е по-голяма, може да я сложите в хола като част от неговия интериор. Има различни разновидности – всички красиви и величествени. Хем красива, хем полезна за вас и вашия дом.

Бостънски папрат – това е още едно чудесно растение, което ще напълни дома ви със свеж и чист въздух. То пречиства различни токсични газове и елементи от въздуха, които са вредни за хората. Благодарение на тези си свойства, този вид папрат е чудесен и за апартамент, и за къща, защото неутрализира вредните вещества от централните натоварени улици или гаражи, ако има такива близо до мястото, на което живеете.

Каучуков фикус – може да го поставите близо до прозорец или на място с директна слънчева светлина, тъй като това растение обожава да е огрят от слънцето. Подходящо е за поставяне в хола или спалнята, но може да го превърнете и в растение за офиса, защото пречиства въздуха идеално.

Скоро – почти 7 от 10 коли няма да могат да стигнат до центъра с мотив замърсяване

Моментен дефект на автомобила може да се отрази на екокатегорията, в която попада и съответно да не може да влезе например в центъра на...

Това са някои от растенията, които успешно се борят с мръсния въздух у дома. Може да си вземете едно или няколко според помещението, в което искате да ги поставите. Те са красиви, не са претенциозни и в същото време се грижат за своите собственици, осигурявайки има чист въздух. Което и да изберете, ще се радвате на красота и свежест у дома или на работното място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com