Знаете ли кой витамин подпомага зрението?

67105
Знаете ли кой витамин подпомага зрението?
Снимка: iStock

Витамините и минералите са от ключово значение за нормалното функциониране на тъканите и органите. Дефицитът на витамини има реални физически проявления, неприятни симптоми, свързани с това кой витамин не достига в организма, и може сериозно да застраши здравето ви. За да подпомогнат витамините конкретен ваш здравословен проблем, следва да знаете кой витамин какви функции изпълнява и какви ползи доставя на организма. Кой витамин подпомага зрението например? Ще ви помогнем да държите очилата с диоптри далеч от лицето си с полезна информация за витамините, които подкрепят очите ви.

Кой витамин подпомага зрението?

Вероятно ще се съгласите, че няма по-важно сетиво от зрението ви. С възрастта и поради различни здравословни проблеми зрението отслабва. Важно е да се погрижите за очите си, за да съхраните зрението. Витамините могат да бъдат ваши първи помощници. Кой витамин подпомага зрението ви и доставяте ли го на организма си в достатъчни количества? Всъщност витаминът, подкрепящ здравето на очите ви, не е един. Важни за доброто зрение са витамините от група В, витамин А и витамин Е.

Как липсата на сън влияе на очите?

Човек, който не спи редовно, влошава здравето си. Липсата на сън се отразява на здравето и състоянието на очите. Как точно - разказват ...

Как витамин А помага за добро зрение?

Когато говорим по темата кой витамин подпомага зрението, следва да имаме предвид, че най-важният сред тях е витамин А, поддържащ роговицата на окото. Ценният витамин подпомага и виждането на слаба светлина. Недостигът му води до редица здравословни проблеми, свързани със зрението, поради което се препоръчва прием на добавки с витамина, както и обогатяване на дневното меню с храни, които са богат източник на витамин А. Сред тях са листните зеленчуци, картофите и най-вече морковите. Хрупайте моркови за остро зрение и здрави очи.

Как витамин В3 помага за добро зрение?

Сред отговорите на въпроса кой витамин подпомага зрението е витамин В3, наричан още ниацин. Ниацинът играе ключова роля за доброто зрение и предпазва от развитие на глаукома – увреждане на очния нерв, водещо до загуба на зрението. За да си доставите щедри дози от витамина, консумирайте повече бобови растения, риба, птиче месо, гъби и хрупайте фъстъци.

Качество на зрението: Защо виждаме двойно и колко опасно е това?

Двойното виждане не трябва да бъде пренебрегвано. Обикновено това е временно явление, което почти всеки е изпитвал поне веднъж в живота...

Как витамин Е помага за добро зрение?

Витамин Е е известен с мощните си антиоксидантни свойства, които блокират вредното въздействие на свободните радикали върху органите и тъканите в тялото и помагат за съхранение на доброто здраве. Известно е, че много болести на очите и проблеми, свързани със зрението, са причинени от оксидативния стрес, който представлява дисбаланс между антиоксидантите и свободните радикали в тялото. Като мощен антиоксидант витамин Е неутрализира свободните радикали и подпомага зрението. Ядките, авокадото и рибата са най-ценните източници на витамин Е, който е сред отговорите на въпроса кой витамин подпомага зрението. Витамин Е участва и в превенцията на катаракта и дегенерация на макулата.

Освен споменатите витамини, които разгледахме, имайте предвид, че лутеинът също е безценен помощник на зрението. Той подпомага очното здраве при проблеми, свързани с възрастовите изменения.

Статията има само информативен характер и не замества консултацията с лекар!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com