Знаете ли по каква причина магнитните бури са срив за организма? Да излезем от кошмара - ето скъпоценни съвети

7316
Знаете ли по каква причина магнитните бури са срив за организма? Да излезем от кошмара - ето скъпоценни съвети

Мрачните периоди с магнитни бури са понякога бедствие за сериозен процент от хората. В настоящата статия обаче ще изброим абсолютно всичко, което ви е от първостепенно значение, за да се преборите с тях. Както и задължително ще ви предоставим начин, по който да откриете с прецизност в коя част от седмицата ще се явят магнитни бури.

Колко процента от населението е под влиянието на магнитните бури и защо

Не са малко изследванията, които показват, че близо 49 % от хората са уязвими към магнитните бури, а в последните десетилетия броят им повишава растежа си. Не всички от тях знаят, че личното неразположение, повишената нервност, крехкият сън, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са повлияни или подсилени от магнитните бури. При немалко хора различни видове дискомфорт се усещат, могат да бъдат усетени един или два дни преди самата магнитна буря, а при други - в окото на бурята.

Но нищо от това не е толкова страшно - със съвсем малки усилия човек може да се адаптира и сведе до минимум реакцията си към магнитната буря, ако придобие първокласни навици и използва различни тактики за справяне със ситуацията. Най-хубавото е, че тези навици са изключително полезни и ще повлият на доброто ви здравословно състояние по такъв начин, че не само когато започнат магнитните бури, а винаги в ежедневието да сте в много добра кондиция. Затова тук ще изброим онова, което ви непременно трябва да знаете за магнитните бури и какви стратегии да използвате, за да се преборите с тях.

Спадете ли към метеочувствителни хора?

Ако се окаже, че магнитните бури ви въздействат недобре, то идват съмненията, че вие принадлежите хората, предразположени към по-изразена чувствителност към времето и неговите промени. Дори и да е така, това не трябва да създава във вас притеснения - всъщност една втора от населението са метеочувствителни.

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:

Метеочувствителните хора страдат от различни промени в психическата нагласа, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, по-голяма влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или настъпващият студ, слънчевите изригвания им влияят доста повече, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора предимно са малко по-чувствителни от другите и притежават по-ранима психика. Понякога страдат от болезнени усещания в ставите или мускулите при рязка промяна на времето. Нерядко имат проблеми със заспиването нощем. Обикновено се оплакват от занижена работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Субективното усещане за задух е обичайно.

Хроничните заболявания влияят не много добре на хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси - в такъв случай промените във времето ви въздействат негативно . Магнитните бури са мъка за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват потискаща слабост, трудности при заспиване и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.

Ако разпознавате в себе си този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво бихте могли да направите по време на магнитните бури.

Няколко хитрини, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

•Меню за магнитна буря - пригответе следните продукти

Какво ще консумирате в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от първостепенно значение за арсеналът, с който посрещате трудния период. Диетата, която бихме ви посъветвали да спазвате, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

- Слагайте на трапезата повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително подходящ вариант са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Чудесно подпомогат здравето бананите, заради съдържанието на калий.

- Ако обичате да готвите вкъщи, от варивата сега е най-доброто време за боб и леща. Тези варива действат изключително облекчаващо в дните с магнитни бури.

- Хлябът: Би било добре да е ръжен, защото за него са характерни най-ценните съставки - витамините от групата Б, които имат мощно въздействие за нервната система. По-добре премахнете от менюто наличието на белия хляб поне в тези дни.

- Чайове и билки: Билковата ни аптека винаги е голяма, но тук ще ограничим до основните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може дори да си направите микс от няколко билки, които влияят наистина добре.

- Закуската е нещо, което не ви съветваме да изпускате . Направете си нещо с булгур. Ако сложите в кашата мляко, внимавайте за това да е нискомаслено.

- Опитайте се да избягвате месото, да се приема повече риба.

• 8 супер полезни навика при магнитна буря

По време на магнитните бури не забравяйте да си почивате повече. Каквото и да става, наспивайте се добре - както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, отдайте се на следобедната дрямка.

Разходките са от първостепенна важност, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е най-подходящият момент, в който да се отдадете на тях. Не е задължително разходката да е дълга, но едни лежерни 30 минути ще са ви напълно достатъчни. Ако случайно не ви е до разходка и предпочитате да сте си вкъщи, то една поне пет минутна гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви повлияят добре също.

Докато траят магнитните бури извадете от менюто си пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Поне с малко намалете цигарите. Не яжте пикантни и прекалено солени храни.

По-малко физически натоварвания. Редуцирайте застояването пред телевизора, компютъра и телефона. Изключете ги поне час или два преди да заспите.

Половин таблетка аспирин, освен ако не дразни стомаха ви, ще изиграе допълнителна и благоприятна роля в справянето с проблема с магнитните бури.

Можете да въведете в ежедневните грижи за себе си контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в банята.

По-хубаво е да намалите консумирането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки нещо, което не ви е необходимо. Кофеинът действа зле на организма по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Ключови решения не вземайте и шофирайте внимателно.

Точна проверка - най-сигурното място за консултация

Факт е, че в онлайн средата е наситено с статии за магнитни бури. За съжаление обаче в тях рядко има доза истина. Съществува един-единствен подход, с който да се информирате за бурите - той е на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com