7 оферти за 400 линейки, нито една от обжалващите фирми и нова интрига

4358
7 оферти за 400 линейки, нито една от обжалващите фирми и нова интрига
Снимка: БГНЕС

Седем оферти са постъпили за участие в поръчката за доставка на 400 линейки в Министерството на здравеопазването (МЗ), където офертите бяха публично отворени днес (13 август), съобщиха от ведомството на министър Кирил Ананиев.

Предвиденият бюджет за всички обособени позиции е в размер на 48 671 650 лв. без ДДС. Предложения обаче са били входирани само за две от четирите обособени позиции.

Турската компания не можа да спре поръчката на МЗ за 400 линейки

Турската компания Ambulans İlkyardım ve Hastane Cihazları ve Tesisleri Sanayi Tic не можа да блокира поръчката на здравното ни министер...

За обособени позиции 1 и 4 (стандартни линейки и такива за интензивни медицински грижи) оферти постъпиха от "Автомотор Корпорация" АД, "Омникар Ауто" ООД, "Илина Кар Къмпани" ЕООД, "София Франс Ауто" АД, "Ауто Франс 3000" ООД, "Ауто Италия" ЕАД и "Мото-Пфое" ЕООД. Тоест, кандидати има за 185 линейки (позиция №1), за които по проекта е осигурена сума до 21 395 250 лв.без ДДС, а също така за 95 линейки (позиция №4) на стойност не по-голяма от 11 704 000 лв. без ДДС.

Оферти за участие не е подал нито един от тримата жалбоподатели, двама от които блокираха поръчката за 4 месеца – "Оксиджен проджектс" ЕООД, "Вайнман технолоджи" ЕООД и турската Ambulans İlkyardım ve Hastane Cihazları ve Tesisleri Sanayi Tic" (бел. ред. - последната направи опит, но така и не успя да спре поръчката).

"След като комисията приключи работа по прегледа на съдържанието на постъпилите оферти и оценка на техническите параметри, ще бъдат отворени ценовите предложения на кандидатите в обществената поръчка“, уточняват от МЗ.

Новата интрига с тази прословута поръчка е, че за две от позициите (№2 и №3 за линейки с висока проходимост) не се е явил нито един кандидат. Тоест, не е подадена оферта от нито една фирма, която да иска да осигури 120 линейки.

Разблокират поръчката за 400 линейки, но накараха институциите "да танцуват"

Върховният административен съд (ВАС) е втората инстанция, която отхвърли искането за „спиране на процедурата“, обявена от З...

Обособена позиция №2 е за доставка на 42 броя "Линейки за спешна медицинска помощ, тип B с повишена проходимост – Линейка, конструирана и оборудвана за превоз, първоначално лечение и мониторинг /наблюдение на пациенти/". Нейната прогнозна стойност е 5 450 340 лв. без ДДС. Обособена позиция №3 е за доставка на 78 броя "Линейки за спешна медицинска помощ, тип B със задвижване 4Х4 – Линейка, конструирана и оборудвана за превоз, първоначално лечение и мониторинг /наблюдение на пациенти/", с прогнозна стойност 10 122 060 лв. без ДДС.

"Министерството на здравеопазване още в рамките на деня ще проведе среща с представителите на автомобилния бизнес, за да разбере причините, които са ги възпрепятствали да кандидатстват по тези две позиции. Здравното ведомство ще пристъпи към подготовка на ново техническо задание за доставка на високопроходими линейки. Целта на министерството е новата обществена поръчка да бъде стартирана в най-кратки срокове", се казва в прессъобщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Епидемиолог: Коклюш е опасен при неваксинираните деца

"Лекари в помощ на пациентите": Стрес уринарната инконтиненция (ВИДЕО)

Коронавирусът в България: За поредно денонощие няма регистрирани смъртни случаи

Експерт: Има бум на коклюш, но ваксинираните го изкарват по-леко

Симидчиев за НЗОК: ГЕРБ овладява напълно здравеопазването

Пред епидемия от коклюш ли е страната ни и кои са най-застрашени: Отговорите от Ангел Кунчев

Бебета в България са починали от коклюш

5400 лева струва фиктивната операция на жената в Бургас

Коронавирусът в България: Едва 2 са новите случаи за денонощие

Депутатите одобриха Националната здравна стратегия до 2030 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com