Андреева: Уролозите от „Пирогов” се отказаха от оставките си

39919
Андреева: Уролозите от „Пирогов” се отказаха от оставките си
Снимка: БГНЕС

Уролозите в "Пирогов" се отказаха от оставките си и за сега ще оттеглят заявленията си. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, цитирана от „Фокус”. Припомняме, че всички уролози от лечебното заведение подадоха оставките си преди дни заради конфликт с началника на анестезиолозите.

 „От понеделник ще бъде извършена проверка. Аз се срещнах с директора на болницата, и говорихме много по този въпрос. Проверката цели да изясни кое е довело до развитието на обстоятелствата по този начин”, допълни тя. По думите й целта е да изясни причините, тъй като толкова масово подаване на оставки означава, че проблемът действително е сериозен.

Уролозите от "Пирогов" няма да се върнат, ако не бъде възстановен на работа техен колега

Големият скандал в урологичното отделение в „Пирогов” е просто кулминацията на конфликт, който е продължавал с години и е т...

Лекарят, заради когото уролозите напуснаха – д-р Цветан Борисов, бе уволнен от поста си ръководител на Отделението по анестезиология и операционен блок към Клиниката по урология. Медиците в продължение на години са подавали сигнали срещу Борисов, който според тях се държал грубо с медиците и се е стигало дори и до физически саморазправи.

Според медиците и медицинските сестри лекарят постоянно ги тормозел „чрез налагането на авторитарен стил на управление, интриги, фаворизиране на определени колеги, прилагане на двойни стандарти, закани за физическа разправа и реализацията им”.

Освободен от поста си бе и проф. д-р Славчо Кънчев, който бе координатор на Специализиран урологичен комплекс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com