Бойко захапа Деси, искала много пари

13370
Бойко захапа Деси, искала много пари

Премиерът Бойко Борисов разкритикува подопечната си Десислава Атанасова за постоянно исканите увеличения на бюджета за здравеопазване.

По думите на министър-председателя за 10 години парите са се увеличи от 1 млрд. лева на 3 млрд. и няколко стотин и "министър Атанасова и 20, и 200 милиона да иска", все нямало да й стигнат.

Коментарът на Борисов дойде по време на откриването на Център по нуклеарна медицина в болницата "Св. Иван Рилски", в София, като думите му видимо предизвикаха смут по лицето на стоящата пред него министърка.

Според Борисов много от средствата, които могат да се използват за здравеопазване по оперативните програми, се бавят.

"Аз преди няколко дни в Пловдив се скарах на кметовете, че близо 150 млн. стоят и се мотаят една година с търговете. 150 милиона стоят в общините за общински болници, като ги изхарчат тях, ще им дам още", допълни премиерът.

Борисов, Понта и Хаан преминават по Дунав мост 2

Премиерът Бойко Борисов ще открие изградения Дунав мост 2, отделение по нуклеарна медицина, ще провери хода на строителството на пътн...

Десислава Атанасова опита да се защити минути след изказването на премиера като заяви, че сумата от 21 милиона лева, която е поискала, са по няколко пера и се надява, че ще има средства за Фонда за лечение на деца, тъй като там са необходими допълнителни средства.

"За капиталови разходи становището и на министъра на финансите, и на премиера е, че следва да се ползват възможностите, които дават оперативните програми. Аз също съм на това мнение. Затова толкова активно работим и всеки ден присъствам на откриване на строителни площадки и ново оборудване в лечебни заведения, които са държавни или над 51% държавно участие в капитала. Но в общинските болници наистина има сериозни проблеми. Много е сериозно забавянето с решението на общинските съвети по отношение на одобряването на документациите. С една година вече са се забавили. Срокът, за съжаление, е 24 месеца за реализация на тези проекти. Надявам се, че след многократните напомнения от моя страна, от страна на министър Павлова, и от страна на премиера, наистина всички общини много по-активно ще започнат да работят по проекти", заяви Атанасова.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване