Дерматологът проф. Георги Чернев отново е началник на кожна клиника в МВР болница

23686
Дерматологът проф. Георги Чернев отново е началник на кожна клиника в МВР болница
Снимка: личен архив/HiLife

Проф. Чернев, разбрахме, че сте възстановен на старото си работно място като началник клиника по кожни и венерически болести в Медицинския институт на МВР? Вярно ли е това?

Здравейте отново. Не бих искал да влизам в подробности, тъй като сагата е дълга и ще е отегчителна за читателите. Но въпросите ви съдържат и самите отговори…

След дълги институционални борби с различни държавни сектори мисля, че постигнахме сериозна доза справедливост като краен резултат. Възстановен съм на старата и позиция, вярно е.

Проф. Георги Чернев по темата "нитрозамини, лекарства за високо кръвно и рак": Нови данни!

Години наред дерматологът проф. Георги Чернев и негови колеги се мъчат да насочат общественото внимание към ефектите от т.нар. сартани ...

Бел. ред: Освободен от поста си още преди 2 месеца е предишният директор на Медицинския институт на МВР проф. Ненчо Смилов, който уволни проф. Чернев. Назначената от Смилов заместничка на проф. Чернев - проф. Соня Марина, вече не е началник на кожното отделение. За нея още предишното държавно управление (на Бойко Борисов) си призна, че било грешка да бъде назначавана, но не я освободи!

Как стана връщането Ви? Бихте ли разказали по-подробно?

Отговорни затова се оказват носителите на промяната лично за мен. По този повод искам да благодаря не само на вашата медия, но и на актуалното ръководството в лицето на директора на МИ-МВР, на министъра на МВР лично и на служебния кабинет. Това са звената, които анализираха, вникнаха и подкрепиха каузите на справедливостта, без да коментират и без да се замислят по тях нито за миг.

Независимо от постигнатите към момента резултати в личен план, мисля, че тепърва предстоят доста промени, проблеми, а и доста нови дилеми, чието решение засяга голяма част от обществото и ще изисква ако щете и негласна политическа подкрепа, за да бъде постигнат положителен краен резултат.

Хубавото е, когато правилните решения са налични. Тези действия не би следвало да бъдат забравени, а да бъдат оповестени, за да бъде информирано самото общество: как се процедира и кой е мандатоносител на правилните политики. Именно затова благодаря отново.

Проф. Георги Чернев: ЕМА позволява минимални дози карциногени в лекарства за кръвно?!

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) определи минимални количества нитрозамини, които може да са част от състава на лекарствата за...

По темата лекарствата за високо кръвно и страничните ефекти има ли някакво развитие?

Комуникацията с контролните органи в лицето на ИАЛ например в момента е налице. Диалогът с тази институция беше възстановен. Всички данни от нашите последни научни трудове са в ИАЛ и имаме уверението, че ще бъдат предадени на ЕМА. В етап сме на интензивни разговори по темата. Общата ни цел е да постигнем някакво консенсусно решение за пациентите, а именно- да бъдат предпазени. Отчитам коренно различен подход и налична доза сериозност за първи път от 3 години насам по отношение на лекарствената политика и страничните ефекти. Явно здравният министър е обърнал сериозно внимание и търси яснота по темата.

Мисля, че това е изключително важно и за крайната световна статистика. Бележим за първи път заедно стъпки във възходяща или една посока. До момента или в последните 3 години – тази комуникация липсваше. За първи първи път съм оптимистично настроен. А това дава сили на мен и младите учени около мен да вървим напред.

Благодаря ви.

Още: Нови сигнали и данни за канцерогенен ефект от клас лекарства за кръвно

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване