Ива Станкова поема Фонда за лечение на деца

26828
Ива Станкова поема Фонда за лечение на деца

Новият директор на център "Фонд за лечение на деца" е Ива Станкова, обяви пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева. Станкова е бивш депутат от БСП и бивш член на парламентарната комисия по здравеопазване, по професия е педиатър.

Министър Андреева определи назначението на д-р Станкова като успешно и е уверена, че работата на фонда ще се нормализира. Тя уточни, че досегашният директор Павел Александров е освободен поради констатирани нарушения в работата - както административни, така и в сферата на трудовото законодателство. Докато той е бил директор на фонда, е било забавяно с над 100 дни разглеждането на документи на деца, нуждаещи се от лечение, раздавани са допълнителни материални стимули на хора, работещи по граждански договори и др.

Бившият директор на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров беше отстранен вчера след проверка на Инспектората на Министерство на здравеопазването във Фонда за лечение на деца в чужбина, при която се констатираха нарушения. От Инспектората на здравното министерство предложиха да бъде сезирана Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" заради нарушения на трудовото законодателство, както и да се извърши финансова инспекция на цялостната дейност на лечебното заведение от Агенция за държавна финансова инспекция.

През 2012 г. във Фонда са подадени 837 заявления за организационно и финансово подпомагане на българчета до 18 години, от които 715 са одобрени, а 122 - неодобрени. От началото на 2013 г. до 28.02.2013 г. са подадени 227 заявления, от които 137 са одобрени, а 24 - неодобрени. В процес на обработване са 66 заявления. От извършената проверка на място в структурата се установи, че заявленията не се вписват своевременно от отговорните за това лица, се казва още в доклада.

Бившият директор на Фонда за лечение на деца ще съди МЗ

Бившият директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров обяви, че ще заведе дело срещу Министерството на здравеопазването заради...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване