Касата промени правилата за заплащане в болничната помощ

6003
Касата промени правилата за заплащане в болничната помощ

Направена е промяна в правилата за реда за определяне на броя направления за специалист и за медико-диагностични изследвания. Това е взето като решение на Надзорния съвет на НЗОК, съобщиха от здравната каса, предаде БГНЕС.

Личните лекари и специалистите ще могат да използват 10% допълнително над регулативните си стандарти без предварително разрешение от НЗОК. Неусвоените направления от предходното тримесечие могат да бъдат усвоени през текущото. НЗОК ще може да определя допълнително направления преди изтичане на календарното тримесечие в случай на необходимост.

Надзорният съвет прие и промяна в правилата за заплащане дейността на лечебните заведения. Възстановяват се принципите на разпределение на дейностите по модела на предходната година. Отпадат прогнозните обеми дейност, като болниците ще имат годишен прогнозен бюджет. Надзорният съвет на институцията ще прави преразпределение на средствата след края на всяко тримесечие. Лечебните заведения не трябва да надвишават своите бюджети с повече от 5% годишно. Също така беше решено да бъде актуализиран бюджетът на болниците за месец декември 2012 г. и да им бъде изплатен остатъкът от извършената дейност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване