Лекари и медицински сестри от "Пирогов" продължават със стачките

883
Лекари и медицински сестри от "Пирогов" продължават със стачките
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Протестите на лекари и медицински сестри от "Пирогов" срещу управителя на болницата проф. Асен Балтов ще продължат и утре, 6 декември, съобщават от синдикалната организация на КТ "Подкрепа" в лечебното заведение.

Протестиращите посочват седем причини, заради които искат както оставката на Балтов, така и тази на цялото ръководство на "Пирогов".

Синдикати в "Пирогов" подкрепят протеста на лекари от Враца

Синдикална секция към КТ "Подрепа" при УМБАЛСМ ,,Н.И.Пирогов” изразява съпричастност и подкрепа към протеста на колегите от Враца...

1. Стихийни и необмислени действия и заповеди на изпълнителния директор, нарушаващи естественият ритъм, влошаващи работната обстановка, което очаквано води до изчерпващото се търпение на персонала. Визираме "Структурни промени", които се изразяват в промяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква поставяне при шестмесечен изпитателен срок на работа на лекари с доказани професионални качества. За протестиращите това представляват опити за реваншизъм спрямо "неудобните".

2. Скандални назначения и неоправдано раздуване на административни длъжности с високи трудови възнаграждения за сметка на медицински служители, свързани пряко с лечебния процес. (пример от последните дни: назначаване на зам.-директор по административна дейност – началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в същото време болницата разполага с директор дирекция "Административни дейности").

3. Некомпетентно управление с уклончиви мениджърски похвати на болницата, отразено в прогресиращо лошите финансови резултати за последните осем месеца от управлението на проф. Балтов.

4. Лоша/изцяло липсваща кадрова политика в посока задържане и мотивация на лекари специалисти, хабилитирани лица и специалисти по здравни грижи.

Проф. Асен Балтов посочи рисковите отделения в "Пирогов"

Трите отделения с по-висок риск в "Пирогов" са токсикология, неврохирургия и вътрешна клиника. Там има хора, които не винаги са адеква...

5. Прилагането на недобри медицински практики води до страх и демотивация сред персонала в и без това напрегнатото ежедневие, нарушават се основни принципи на работа по стандарти с последващо недоверие от страна на пациентите и намаляване на техният приток към болницата, предупреждават протестиращите.

6. Ежедневни са опитите за системно нарушаване на трудово–правни разпоредби, касаещи трудово-правни отношения със служителите.

7. Създаване на изключително голямо напрежение сред лекарите-специализанти, заради изготвяне на месечен график с дежурства не в клиниките за специализация, а на входа на болницата, което е унизително и е сериозна предпоставка за загуба на млади кадри, казват протестиращите. Припомняме, че този режим беше въведен заради върнат пациент, който почина - лекарят-стажант директно насочва пациентите на база първична оценка на симптомите им към съответния кабинет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване