Линейка изхвърли болен мъж на пътя

6124
Линейка изхвърли болен мъж на пътя
Снимка: БГНЕС

36-годишен мъж, който е трябвало да бъде транспортиран с линейка до болница в София, е бил изоставен от екипа на пътя между софийските села Пожарево и Росоман.

Районната прокуратура в Сливница е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на 20 март е изложил лице, лишено от възможността да се самозапазва поради болест и безпомощност, по начин, поставящ живота му в опасност, съобщиха от държавното обвинение.

Трагедията в "Спешна помощ" - не знаеш къде отиваш, не знаеш какво ще става

Всеки един наш автомобил – 90 линейки общо, има инсталиран GPS. Тези GPS-и са за следене къде се намира линейката от страна на ръ...

При разследването е установено, че в понеделник 36-годишен мъж отишъл в Пета градска болница в София с гнойни рани по ръцете, където потърсил медицинска помощ от съдов хирург. Поради липса на такъв специалист, пациентът бил насочен към друго болнично заведение, където трябвало да бъде откаран с линейка.

Около 11 ч., вместо да бъде транспортиран в другото лечебно заведение, мъжът бил изоставен на отбивка от третокласен път между селата Пожарево и Росоман.

Водач на случайно преминаващ автомобил забелязал мъжа и съобщил на телефон 112, след което пациентът бил откаран до „Пирогов“.

Въпреки оказаната медицинска помощ, състоянието на мъжа продължава да бъде критично.

"Спешна помощ" в София има спешно нужда от помощ

"Я обясни на шофьора къде е метростанция "Сливница". Така лекар се обръща към диспечер на "Спешна помощ" в София в показателен момент к...

Вече са повдигнати обвинения на двама служители на Пета градска болница за извършеното от тях в съучастие престъпление. Предвиденото в закона наказание е "лишаване от свобода" до 3 години.

От държавното обвинение обаче не уточняват защо линейката с болния мъж е пътувала извън София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com