Намалява броят на лекарите, които напускат България

6001
Намалява броят на лекарите, които напускат България
Снимка: БГНЕС

Лекарите, напуснали страната през първото тримесечие на тази година, са със 17,5 на сто по-малко в сравнение с напусналите през същия период на миналата година. По-малко са специализантите, заминали за чужбина, за същия период от време, съобщиха от здравното министерство.

От ведомството представиха проект "Нови възможности за лекарите в България", подпомогнал 603 лекари-специализанти и 47 млади зъболекари.

Над 50% от населението на селските райони по света няма достъп до медицински грижи

Над 50 на сто от хората, които живеят в селските райони по света, нямат достъп до основни медицински грижи. Четирима от петима жители ...

Инсулин

ъв връзка с постъпили в Министерство на здравеопазването сигнали за липса на инсулини, Министерството изиска информация от притежателя на разрешението за употреба.

По негови данни, стриктно се изпълнява задължението да се осигуряват необходимите количества инсулини, съобразно потреблението в България. Показателно е, че доставените за месец април количества надхвърлят с 25% средното месечно потребление за страната, съобщиха още от МЗ.

При проверка в дистрибуторската мрежа Министерство на здравеопазването установи, че в складовете има налични количества инсулини. При подадени сигнали за липса на инсулини в конкретна аптека, на място ще бъде извършена проверка

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com