Професор алармира за много форми на рак след прием на лекарства за кръвно. Мълчи ли Борисов?

52759
Професор алармира за много форми на рак след прием на лекарства за кръвно. Мълчи ли Борисов?
Снимка: Facebook - Бойко Борисов

Последните клинични наблюдения за периода 2019 - 2020 година са изключително тревожни по отношение на развитието на ракови форми в България след приема на сартани (бел. ред. - клас лекарства за кръвно налягане) като монотерапия, сартани в комбинация с други сартани като следните: валсартан, ирбесартан, олмесартан, телмисартан, както и сартани, комбинирани с тиазидни диуретици от рода на хидрохлоротиазида. Това твърди дерматологът професор д-р Георги Чернев пред Actualno.com.

По думите му, става въпрос за схеми за лечение на пациенти с високо кръвно, развили впоследствие единични или множествени ракови форми. Той напомня, че вече 2 години, заедно със свои колеги и асистенти, предупреждава за канцерогенен ефект от въпросните лекарства при определени обстоятелства*.

"Тревожното е , че проблемът се задълбочава, пациентите страдат и развиват не само една, а вече до 3, дори 4 ракови форми едновременно", казва лекарят. Професорът спомена, че едва сега, в края на 2020 година, е намерил време да систематизира една минимална част от своите наблюдения и да ги публикува бързо в международни и български специализирани източници, за да предупреди за тази дремеща заплаха, която става доста осезаема. Причината за забавянето в официализирането на данните, според проф. Чернев, са битките му с прокуратурата и МВР – подробности как се разви случая с МВР в съда засега, както и какво стана със сигнал срещу него в прокуратурата за всяване на паника ТУК.

"Наблюдава се пълно неглижиране от страна на правителството и в лицето на Бойко Борисов, бившия абдикирал безславно и тихомълком здравен министър Кирил Ананиев и "уволнения докторант-пенсионер" Младен Маринов, ангажирани пряко с туширането на нелицеприятната информация за канцерогенни лекарства на българския пазар. Министър Ангелов трябва да реагира и да не неглижира подобно на предшествениците си", категоричен е професорът.

По думите му пред Actualno.com, приближени лично до премиера Бойко Борисов търсили скрит диалог с него "за туширане на проблема". "Искам да се обърна лично и да помоля премиера на НРБ -Бойко Методиев Борисов - да не ми праща парламентьори в клиниката по дерматология "Онкодерма" с въпроси дали искам да си говоря с него по повод на "моите проблеми", за които научили били от Фейсбук. Аз нямам проблеми, господин премиер - проблемите ги имате Вие и ще отговаряте за всеки един от тях", реагира професорът.

Попитан за какво става въпрос, проф. Чернев добави, явно визирайки Борисов: "Ще помоля отново публично да не ми пращате видни отговорници на организацията СИК за южно ни Черноморие в клиниката ми, защото нямам желание нито да разговарям с тях, нито да ходя безплатно на плаж. Визирам посещението на ваш близък от 2019 година, пратен пак по ваша препоръка и пак от ваш съратник - след уведомление по телефона, че ще бъда посетен по важна тема? Преди 2 дни се обадиха същите лица от вашия кръг, от същата групировка - СИК, за да ме канят на предколедно уиски. Пак ви благодаря, но ви моля да си пиете уискито Вие лично с тях. Предполагам, че нищо не знаете, както обикновено - както и за стотиците ракови болни след прием на сартани за високо кръвно, за които лично бяхте уведомен през 2019 година преди да заминете за Турция при Ердоган? След което стартирахте репресиите си в пълна сила във ваш стил от 90-те!"

Професорът подкрепи твърденията си с научни публикации, като представи следните за периода 2018 – 2019 година, касаещи български пациенти, развили различни форми на кожен рак след употреба на сартани като самостоятелно лечение, последвало с други сартани или в комбинации с хидрохлоротиазидни диуретици. Всички публикации са негови:

1) Първи случай на валсартан индуциран меланом при български пациент

2) Първи случай на ирбесартан индуциран меланом при български пациент, 2019 година

3) Втори случай на ирбесартан индуциран меланом при български пациент, 2019 година

4) Случай на български пациент с развит карцином на простатата и впоследствие меланом след прием на сартани и хидрохлоротиазид

5) 4 случая на валсартан/ирбесартан индуцирани меланоми, описани от нашия екип, официализирани от други международни авторски колективи

6) Случай на български пациент, развил гигантски меланом след приложение на сартани за кръвно - олмесартан и валсартан

7) Базоклетъчен карцином и диспластичен невус след валсартан/ хидрохлоротиазид при български пациент

Професор Чернев коментира и, че има подготвени публикации и за 2020 година. Всяка една от тях е фокусирана върху вече задълбочаващата се симптоматика и развитието на множествени тумори едновременно, добави той. "Базата на събрани данни за тези две години е огромна и е фокусирана не само върху кожните тумори, но и върху редица други неоплазми. Липсата а адекватно решение на ИАЛ, Ананиев, премиер, е с определено фатални последствия за здравето на пациентите", заяви професорът. (бел. ред. - в следващите публикации има илюстрации със снимки, които не са за хора със слаби нерви и разклатено психично здраве, както и за непълнолетни)

1. Първи случай на валсартан индуцирани множествени кожни меланоми при български пациент

2. Случай на едновременно развитие на рак на дебелото черво и меланом на окото след стартиране на лечение с валсартан / хидрохлоротиазид при български пациент

3. Случай на български пациент, развил 3 верукозни крацином и гигантски меланом след терапия с два сартана

4. Български пациент с едновременно развитие на кожен меланом, рак на дебелото черво и саркома на Капоши след приложение на валсартан/ хидрохлоротиазид

"В момента описваме две други изключително редки находки на меланоми, възникнали след приложение на сартани или сартани и тиазидни диуретици, като имаме данни и подготвяме публикации още над 100 случая, касаещи други неоплазми - рак на гърдата, простатни кациноми, рак на дебелото черво, тумори на мозъка, тумори на бял дроб, хематологични заболявания. А можеше тези тумори да не възникват вероятно въобще? Проектът ни вече предизвика и международен интерес, както и участието на един от най- видните американски дерматопатолози – проф. д-р Джеймс Патерсън. Стартираме с първоначално описание и внимателно изследване на кожните тумори", разказа проф. Чернев.

Той не пести критики директно към премиера: "Нека Борисов обясни - той ли ще носи отговорност за всички умишлено погубени съдби? Да обясни за мълчанието си и слугинажа си в полза на фармацевтичния сектор. Ще му бъде помогнато, в случай че има загуба на паметта! В онкологиите на ден има по неофициални данни по най-малко 15 новорегистрирани случаи на раково болни, които дори не се докладват в ИАЛ! Болни, приемащи сартани. Така ли смятате да продължавате, господин премиер?"

За финал професорът посочва и конкретни научни публикации на други учени, които според него подкрепят откритията му за ролята на сартаните за потенциално развитие на кожни тумори. Те касаят ренин-ангиотензиновата система и връзката между определени лекарства и меланоми - ТУК и ТУК!

"На практика обаче проучванията на други два международни колектива визират опасността от прогресията на туморните заболявания и в частност меланомите и рака на гърдата, като те са в пълен синхрон с официализираните от нашия колектив данни", категоричен е проф. Чернев, като дава примери - ТУК и ТУК!

И предупреждава: "На практика пациентите са заплашени от развитието на 2 до 13 форми на рак, ако употребяват сартани* при а) съответната индивидуална чувствителност - рецепторен статус, б) както и при наличие на допринасящите допълнителни външни канцерогени под формата на нитрозамини. Здравният министър и премиерът са отговорни за липсата на контрол в тази сфера. Няма как това да бъде покрито отново. Следват нови данни. Публикували сме до момента само най- интересните случаи, които представляват или съдържат интересни данни, поводи за размисъл и съответна адекватна реакция, която така и не последва. Това е само 8-10% процента от базата ни данни за тумори, развили се след прием на лекарства за кръвно."

Още: "Държавата дава "неосъществима" оценка дали вид лекарства за хипертония са канцерогенни"

"Проф. Георги Чернев с документ: Държавата не обяснява защо не може да каже дали лекарства за хипертония са канцерогенни"

"МВР призна за грешка с назначение на началник в МВР болница, дали заради скандал с канцерогенни лекарства?"

"Лъже ли държавата относно сигнали за рак на кожата заради лекарства срещу хипертония?"

* Съгласно казаното от проф. Чернев пред Actualno.com в предишно интервю, сартаните имат канцерогенен ефект според наличността на определени рецептори в клетките на даден човек (т.е. не във всеки случай) - конкретно става въпрос за растеж на меланома! За кои рецептори става въпрос, ПРОЧЕТЕТЕ ТУК! Повече подробности за специализирани научни публикации можете да откриете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Само на хартия: Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас

Стартира велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Очаквано: Човек на ГЕРБ поема ръководството на НЗОК

Отново протест: Искат оставките на здравния министър и на шефа на “Пирогов“

Спад в броя на новите случаи на Ковид за денонощие

Подобряват психиатричната грижа у нас с промени в Закона за здравето

Коронавирусът в България: Само в 6 области има открити нови случаи

Проф. Григор Димитров: 50% от бюджета на НЗОК е за болнично лечение

Удължават забраната за износ на инсулин и антибиотици за деца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com