Проф. Ангелов: Няма да проява разбиране към липсата на човешко отношение към болните

1883
Проф. Ангелов: Няма да проява разбиране към липсата на човешко отношение към болните
Снимка: БГНЕС

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева да продължи с организацията по разкриване на допълнителни легла за коронавирус, както и да бъде направено преразпределение на респираторите в интензивните отделения. Това е поискал здравният министър проф. Костадин Ангелов, който пристигна в късния следобед в Пловдив на среща с лекари и шефове на болници в града и региона. На нея са обсъдили организацията в болниците, апаратурата, кадровото обезпечаване, снабдяването с лекарства, консумативи и предпазни средства, се казва в съобщение от областната управа.

"Може да разчитате 100% на мен във всяка ситуация ще проявя разбиране, но няма да проява разбиране към липсата на човешко отношение към болните", заявил проф. Ангелов. Според медици думите му са отговор на инцидента с двамата починали, които прекараха часове на стълбите в УМБАЛ "Свети Георги". Министърът допълнил, че разбира колко е напрегната ситуацията в болниците, колко са уморени лекарите и как работят на предела на силите си.

PCR тестовете не винаги хващат COVID-19, призна здравният министър

Оказва се, е има COVID-19, който не може да бъде хванат от PCR тест. За това призна здравният министър проф. Костадин Ангелов по време ...

"Времето в момента е такова, че трябва да работим всички като един човек. Да направим необходимото за пациентите. Дошъл съм тук, за да знаете, че държавата стои зад вас", казал още министърът. Министърът съобщил, че за пловдивския Кръвен център ще бъдат осигурени поисканите оборудване и консумативи, необходими за извличане на кръвна плазма. Предстои да бъдат осигурени за Пловдив и още два апарата след нова година. Управителите на болниците поставили въпроси, свързани с финансирането, снабдяването с лекарства и липсата на персонал.

По думите на министъра държавата е осигурила достатъчно количества от медикамента "Ремдесивир" и всяка една болница може да прави заявки към РЗИ, така че да бъдат удовлетворени нуждите при лечението на болни от Ковид-19. Предстои да бъдат получени и 362 хиляди дози нискомолекулен хепарин за аптечната и болнична мрежа в страната. 

Министърът посочил, че от 1 януари 2021 година е заложено увеличение на заплатите на медиците в болничните заведения и всички ще го получат по методика, разработена от здравното ведомство. Отделно цените на клиничните пътеки и лимитите също ще бъдат увеличени с 10 %.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com