Проф. Пилософ не вижда злоупотреби с импланти, това не било проблем на Фонда

1349
Проф. Пилософ не вижда злоупотреби с импланти, това не било проблем на Фонда

Мандатът на членовете на Обеществения съвет (ОС) към Фонда за лечение на деца изтича и това се използва. Прави впечатление, че репертоарът не се е променил. Това заяви председателят на Фонда проф. Владимир Пилософ в коментар относно дъжда от оставки в ОС.

Той отново заяви, че няма забавяне на случаи на болни деца: "Някой да е показал нещо черно на бяло? Няма такова нещо. Хората забравят едно, че Фондът е една администрация държавна и тя трябва да спазва определени правила. Няма как да се взимат решения на ОС, които са просто така. ДА или НЕ трябва да е абсолютно вързано със законови правила. Цялата отговорност се носи от директора", допълни Пилософ пред bTV.

Фондът за лечение на деца не иска граждански надзор, смятат негови членове

Фондът за лечение на деца не работи в полза на децата, а нашата мисия и кауза като членове на обществения съвет е именно в това. Новият...

Пилософ твърди, че членове на ОС са обещавали положително мнение на родители на болни деца: "Преди въобще да се завърши процедурата, много добре знаят, че при наличие на отрицателно мнение няма как да се вземе положително решение. Когато сме на заседание, всички които приказват в ефир, там мълчат. Опитваме се да дискутираме, дискутират се абсолютно несъществени въпроси, с които се губи време."

Председателят на Фонда заяви, че от 2010 година насам около 70% децата са получили от одобрение за подпомагане на лечение у нас -  това съотношение не се е променило.

По думите му обвиненията със злоупотреби с медицински изделия са от хора, които не познават реалността и закона как се осъществяват обществените поръчки в болниците: "Няма как една болница да иска имплант и това изделие да не фигурира в списъка с изделията. И за това ние искаме доказателство – цената на това изделие. Ако има проблем с обществените поръчки, това не е проблем на Фонда."

Професорът показа номера на телефона си в ефир, за да може всеки, който има нужда, да се свърже с него. Той твърди още, че сега процедурата е значително ускорена: "Стараем се в рамките на един месец да придвижим случая."

Докато родителите на Емо намират болница в Германия, проф. Пилософ събира становища у нас

Фондът за лечение на деца (ФЛД) е отделил много, но неефективно време, за да търси лечение на малкия Емо в България и настоява, че то м...

На въпрос дали съжалява, че е поел този пост проф. Пилософ отговори: "В известна степен да, защото се наложи да отложа много лични планове, но в края на краищата човек трябва поеме някакви обществени ангажименти."

Пилософ увери, че след днешното заседание на Фонда ще има информация колко случая са одобрени. Първичната информация ще се появи на сайта на фонда след 14 часа утре, 29 септември, и всеки родител ще може да види какво е станало с неговата преписка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Софтуерен проблем спира плащанията от НЗОК: Фармацевти излизат на протест

Едва 1 нов случай на Ковид е открит за денонощие у нас

Здравният министър за коклюша: Внимаваме с посланията заради паниката, сегашната ваксина е слаба

Без нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Нов спад в броя на заразените с Ковид, само в две области има нови случаи

Безплатни ваксини за коклюш за бременните у нас

Образователният министър: Класовете в карантина заради коклюша са под 100

28-годишен болен от коклюш

Колко още ще се занимаваме с коклюша? Доц. Ангел Кунчев с отговор

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com