Реакцията на министър Москов на обвиненията

1545
Реакцията на министър Москов на обвиненията
Снимка: БГНЕС

Пресцентърът на министерството на здравеопазването разпространи изявление на Д-р Петър Москов във връзка с предявените му от прокуратурата обвинения.

"Обвиненията на прокуратурата са единствено и само във връзка с финансовите параметри на даренията с Турция. Има и още едно във връзка с производствен процес в Булбио, несвързан с дарението с Турция.

Москов: Обиден съм*

Не разбирам къде е моето финансово прегрешение, бе първият коментар на здравния министър в оставка Петър Москов, който излезе от столич...

Тоест, окончателно да се ликвидира всяка една спекулация - нито едно от обвиненията, нито има как да е част от обвинението, е във връзка с качеството, навременността и адекватността на ваксините, свързани с дарението.

Иначе, да кажа, че това, което съм направил в тази връзка, е да защитя основния вменен от закона интерес, а именно имунизационния календар и здравето на гражданите. И съм го направил.

По второто нещо, с което са свързани обвиненията, с финансовите параметри, аз казах, че не разбирам причината за обвинение и ще съдействам на следствие, на прокуратура, помолих и адвоката ми да ми обясни в какво точно ме обвиняват.

Ще съдействам за изчистване на цялото това нещо, но нека още веднъж да кажем – ваксината, която България е дарила на Турция, БЦЖ ваксината, ако българското предприятие или българската държава трябваше да я продава, щеше да вземе от нея по-малко от 400 хил. лева.

Пловдивски лекари заплашват Москов с изключване от Лекарския съюз

Пловдивски лекари дават здравния министър в оставка Петър Москов на етична комисия и заплашват да организират подписка за изключването ...

Ваксината, която сме получили от Турция, ако се бяха явили на търг фирмите тук, България трябваше да заплати на тези фирми при спечелена процедура не по-малко от 48 лв. на една ваксина, от 100 хил. бройки, тоест, над 4 млн. лв.

Тоест, вкарали сме нещо, за което бихме дали 4 млн. и сме дарили нещо, за което бихме получили 400 хил. лв. Аз не разбирам къде е моето финансово прегрешение в това", казва в изявлението си министър Москов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com