Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Решено: Валентин Димитров остава начело на "Пирогов"

13 юни 2024, 18:18 часа • 3295 прочитания

Единственият кандидат за директор на "Пирогов" Валентин Димитров е одобрен за нов мандат начело на спешната болница. Това става ясно от съобщение в сайта на Министерството на здравеопазването.

Комисията, назначена през май 2024 г., е одобрил Димитров като единствен бъдещ член на съвета на директорите, отговарящ на условията за управител.

Димитров остана сам в процедурата, след като единственият му конкурент д-р Атанас Андреев беше бил отхвърлен във втория кръг.

Историята на Димитров

Припомняме, директорът на спешната болница бе уволнен от бившия здравен министър проф. Христо Хинков, но отказа да напусне поста си до идването на следващия министър. Впоследствие, при встъпването в длъжност на служебната здравна министърка Галя Кондева, тя отмени уволнението на Димитров, който и без това не бе напускал директорския стол. Още: Защо здравен министър не може да уволни шеф на голяма болница: Проф. Христо Хинков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Според близките ѝ смъртта е била причинена от неглижиране, като лекарите отричат това. След случая беше основана фондацията на нейно име, която се бори истината да излезе наяве.

Шефът на "Пирогов" не беше отстранен дори след като журналистката Валя Ахчиева излъчи скандалния запис от заседание на медицинския съвет в болницата, на което лекари обсъждаха как трябва да "дочакат ротацията" на правителството и да накарат близките на Даная да "усетят болката". Още: "Не я усещам, аз съм болката": Ани Стоянова за заплахите срещу членове на фондация "Даная" (ВИДЕО)
Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес