Шеф на Здравната каса - евентуално в началото на март

18286
Шеф на Здравната каса - евентуално в началото на март
Снимка: БГНЕС

Приетите процедурни правила за избор на нов управител на НЗОК, гарантират неговия избор по възможно най-прозрачния начин. Това каза д-р Даниела Дариткова, депутат от ГЕРБ от област Смолян, предаде Фокус.

По думите й, те дават възможност достойни кандидатури да се представят за тази национална институция, която гарантира състоянието на здравната система като основен здравноосигурителен фонд. Д-р Дариткова допълни, че процедурата вече е в ход.

Тодорова подписа протоколите за скъпоструващите лекарства

Управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова, подписа Заповеди за разрешаване на всички 454 протокола за скъпоструващо лечение, съобщиха ...

„От една страна решението на Народното събрание дава възможност да не се забавят никакви плащания към изпълнителите на медицинска помощ. Това е възможност протоколите за скъпоструващо лечение да бъдат разписани от управителя така, че това да допринесе за спокойствието в системата. От друга страна до понеделник е срока всяка една от парламентарните групи да представи своите кандидатури”, поясни д-р Дариткова.

Тя уточни, че в 14-дневен срок те ще бъдат поставени на обществено обсъждане – всички неправителствени организации могат да поставят своите въпроси към така предложените кандидати, като предстои изслушване след това и в Комисия по здравеопазването и в Народното събрание.

Д-р Дариткова каза още, че при една успешно завършена процедура ще може в началото на март месец да имаме нов управител на НЗОК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване