Шефът на НЗОК обяви, че не знае кой му е началник

4999
Шефът на НЗОК обяви, че не знае кой му е началник
Снимка: БГНЕС

Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев заяви, че е объркан относно това кой му е началник.

"Аз мисля, че началник ми е парламентът. Никой не ми е казал, че министърът ми е началник. Ако парламентът реши да си отида, няма никакъв проблем", коментира още той. 

Цветанов за скандала с НЗОК: Един финансов въпрос се превърна в политически

"Това е поредният начин да се търси дестабилизация, самият подход на Плочев не е съвсем адекватен. Един финансов въпрос се превърна в п...

По думите му той не е знаел, че с писмото си е задействал процедура по актуализация на бюджета. "Считал съм, че съм прав и съм искал да направя нещо полезно, нещо, с което да помогна и в никакъв случай не съм искал да навредя. Изумен съм от това, че не знам кой ми е началника, не разбирам защо министърът ми иска оставката. Не съм знаел, че правя нарушение при изпращане на писмото до парламента. Аз не съм и предполагал, че ще стартирам процедура по промяна на бюджета, а си мислех, че ще седнем да обсъдим как може да поправим този дефицит, който всяка година расте", обясни професорът.

"Не искам актуализация на бюджета, а да се обсъди възможността за актуализация, имаме нужда от 207 милиона лева. Поставих въпроса към парламента, защото мислех, че те са ми началници. Искам да се обсъди възможността или чрез бюджета, или чрез други механизми да започнем да изплащаме парите към чуждите каси, защото се притеснявам, че ще започнат да връщат масово българи, които се на лечение в чужбина", заяви Плочев пред БНТ.

Той уточни, че не се чувства виновен. "Не мисля, че съм направил нещо лошо. Човек си подава оставката, ако не си е свършил работата или върши нещо, което не му е работа, аз не мисля, че не съм направил нито едното, нито другото", каза управителят на НЗОК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com